HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru bytovky bylo evakuováno 17 osob

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí 

Šest jednotek hasičů likvidovalo požár třípatrové bytovky v Žamberku. Požár byl na krajské operační a informační středisko hasičů oznámen ve středu 10. dubna v 2.38 hodin. Při příjezdu hasičů vycházel ze střechy kouř. Hasiči evakuovali celkem 17 osob. Na místo byl vyslán evakuační autobus, do kterého se lidé mohli schovat před chladným počasím. Velitel zásahu vypnul přívod elektrického proudu i vody. Nasazeny byly potřebné proudy vody k likvidaci požáru. Zásah byl veden vnitřním prostorem objektu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 3.20 hodin. Jeden byt byl požárem hodně zasažen a bylo nutné řešit, kam se lidé umístí, protože návrat do vyhořelého bytu není možný. Krátce po páté hodině ranní se lidé mohli vrátit zpět do svých bytů. Jedna rodina byla převezena k příbuzným. Město Žamberk zařizuje pro rodinu náhradní bydlení. Požár byl zcela zlikvidován v 5.10 hodin. Jednotky se poté postupně vrátily na své stanice až na jednu, která dohlížela na to, aby se požár znovu nerozhořel.

Příčinou vzniku požáru byla dle slov vyšetřovatele netěsná spalinová cesta, tedy špatné spáry v komíně. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 3 miliony korun.

Zasahující jednotky: profesionální ze Žamberku, Ústí nad Orlicí a Pardubic a dobrovolné z Letohradu, Žamberku a Líšnice.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár Žamberk

požár Žamberk 

Detailní náhled

požár Žamberk1

požár Žamberk1 

Detailní náhled

požár Žamberk2

požár Žamberk2 

Detailní náhled

požár Žamberk3

požár Žamberk3 

Detailní náhled

požár Žamberk4

požár Žamberk4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem