HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při nočním požáru v Příbrami zemřel obyvatel bytu

V noci na sobotu 10. června v 2:59 hodin přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje informaci o požáru v 9. patře panelového domu v Čechovské ulici v Příbrami. 

Operační důstojník k události vyslal příbramské profesionální hasiče, kteří byli na místě takřka za okamžik, neboť požár vypukl v jednom z věžáků přímo proti stanici. Zároveň vyjela na pomoc jednotka sboru dobrovolných hasičů Příbram VI-Březové Hory.

Jednotka HZS Příbram po příjezdu na místo požáru provedla průzkum při současném rozvinutí  bojových proudů a následný zásah. Veškeré činnosti však hasičům komplikovalo obrovské množství hořlavých předmětů, které byly po celém bytě nahromaděny. Při průzkumu byl v hořícím bytě nalezen těžce zraněný muž, kterého hasiči evakuovali na bezpečné místo, kde mu poskytli první předlékařskou péči. I přes veškerou snahu hasičů a přivolané posádky zdravotnické záchranné služby však svým zraněním podlehl.

Přímé škody způsobené požárem byly odhadnuty na 800 tisíc korun, uchráněné hodnoty na jeden a půl milionu. Příčina vzniku požáru je v současné době v šetření ve spolupráci s Policií ČR, jednou z možných verzí je i nedbalost při kouření.

Hasiči u události zasahovali celkem se čtyřmi cisternovými automobilovými stříkačkami, jednou automobilovou plošinou a velitelským vozidlem. Příjezd techniky a hlavně její následné ustavení však značně ztěžovala vozidla zaparkovaná před domem. To, že se přeci jen podařilo ustavit výškovou techniku bez poškození parkujících aut, lze téměř přirovnat k malému zázraku.

por. Ing. Pavel Šušola
vyšetřovatel požárů
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem