HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při nočním požáru bytového domu v Kutné Hoře zemřela žena

V noci na čtvrtek 22. prosince krátce po půl druhé přijala tísňová linka středočeských hasičů oznámení o požáru v bytovém domě v kutnohorské ulici 17. listopadu, tzn. místní části Šipší. 

Oznamovatel uvedl, že je cítit kouř na chodbě v prvním patře. Operační důstojník neprodleně vyhlásil poplach profesionálním hasičům z Kutné Hory a dobrovolné jednotce Kutná Hora – Malín.

První jednotka byla na místě za necelých šest minut a zahájila průzkum. V prvním patře hasiči objevili teplé dveře a velitel zásahu se okamžitě rozhodl pro násilný vstup do bytu a nasazení vodního proudu. Byt byl kompletně zakouřený a kousek od dveří byla nalezena mrtvá kočka. Dalším průzkumem zjistili, že v ložnici se nachází majitelka bytu, která byla v bezvědomí.

Hasiči okamžitě zraněnou ženu vynesli z bytu na čerstvý vzduch a zahájili resuscitaci. Zároveň bylo nutné evakuovat z bytového domu zbylé obyvatele, pro které vyjel ze stanice HZS Mladá Boleslav autobus, aby jim poskytl dočasný azyl. Resuscitace pak pokračovala společně s kolegy ze zdravotnické záchranné služby, ale byla po dvaceti minutách ukončena jako neúspěšná.

Celkem bylo evakuováno sedmnáct obyvatel domu, z nichž jedna osoba byla kvůli náhlé nevolnosti předána do péče zdravotníkům. Evakuační autobus nakonec nebyl potřeba, většina lidí odešla k příbuzným nebo známým. Pro ty, co zůstali na místě, zajistili zástupci města tepelný komfort ve vyhřívané chodbě sousedního domu, kde jim poskytli i teplé nápoje, než se budou moci vrátit do svých domovů. Ve čtvrt na tři byl požár lokalizován a začalo odvětrávání celého objektu.

V půl šesté byla nahlášena likvidace požáru. Při kontrole zasaženého bytu našli hasiči další dvě mrtvé kočky. Předběžná škoda byla stanovena na 1 000 000 Kč, přičemž uchráněná hodnota byla odhadnuta na 3 000 000 Kč. Příčina vzniku požáru byla vyšetřovatelem stanovena jako nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Událost si následně převzala kriminální policie.

ppor. Ing. Jan Sýkora, DiS.
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001-Požár v bytovém domě v Kutné Hoře

001-Požár v bytovém domě v Kutné Hoře 

Detailní náhled

002-Požár v bytovém domě v Kutné Hoře

002-Požár v bytovém domě v Kutné Hoře 

Detailní náhled

003-Požár v bytovém domě v Kutné Hoře

003-Požár v bytovém domě v Kutné Hoře 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem