HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při nehodě na dálnici D1 devět zraněných osob, z toho jedna smrtelně.

(14. 9. 2017) Taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému se dnes po jedenácté hodině dopolední uskutečnilo na nedokončeném úseku dálnice D1 nedaleko Hulína. Námětem byla nehoda osobního automobilu s dodávkou, při které bylo zraněno větší množství osob. 

V 11:06 hodin přijalo operační středisko hasičů informaci o této události od jednoho ze svědků. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Kroměříž, Holešov a Otrokovice. K nehodě vyjel také řídící důstojník směny.

Po příjezdu provedla jednotka zajištění místa události a průzkum, který potvrdil čtyři zraněné v osobním voze a dalších šest v dodávce, která skončila na boku. Hasiči postupně vyprostili všechny zraněné z obou zdemolovaných vozů, a ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou provedli jejich rychlé třídění podle naléhavosti metodou START. O řízení dopravy a uzavření některých komunikací se postarala policie.

Jedna osoba podle námětu cvičení nehodu nepřežila a pomocí hydraulického zařízení byla vyproštěna z osobního vozu bez známek života. Další těžké zranění si vyžádalo zásah vrtulníku P ČR. Jakmile byli všichni účastníci nehody ošetřeni a odvezeni do nemocnice, bylo ve 12:05 hodin cvičení ukončeno.

Taktické cvičení složek IZS se uskutečnilo za finanční podpory Zlínského kraje.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem