HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při autonehodě došlo ke zkratu kabelů a k požáru vozu

(13.7.2015) Ke střetu dvou vozidel s následným požárem jednoho z nich v obci Valašská Senice byla dnes v 13:37 hodin vyslána jednotka profesionálů ze stanice Valašské Klobouky, posílená jednotkou dobrovolných hasičů z Francovy Lhoty. 

Po provedení průzkumu na místě události bylo potvrzeno, že došlo ke střetu osobního automobilu Citroen Xantia a zemního stroje – bagru Liebherr. Při nárazu došlo ke zkratu kontaktů autobaterie a zahoření obložení v motorové části osobního vozu.
 
Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči, kteří okamžitě natáhli jeden proud C a požár zlikvidovali. Následně bylo provedeno odpojení autobaterie, aby bylo vyloučeno další nebezpečí. V době příjezdu jednotek byli oba řidiči mimo vozidla a nebylo nutné jejich vyproštění. U řidiče Citroenu došlo ke zranění a posádka zdravotnické záchranné služby jej odvezla k dalšímu vyšetření do nemocnice. Hasiči provedli zajištění místa nehody a únik provozních kapalin zlikvidovali pomocí sorbentů. V době šetření havárie byla silnice uzavřena v obou směrech. Po zadokumentování nehody policií a odtažení havarovaného osobního vozidla provedli hasiči úklid komunikace a v 15:55 hodin se vrátili zpět na svou základnu.
 
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem