HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prezident republiky povýšil do hodnosti brigádního generála ředitele karlovarských hasičů

Brigádní generál Václav Klemák zasvětil celý svůj profesní život službě státu 

Brigádní generál Václav Klemák.JPGDo hodnosti brigádního generála povýšil prezident republiky Miloš Zeman na návrh Vlády ČR ředitele Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Václava Klemáka. Jedná se o první generálskou hodnost, do které byl v samostatné historii HZS Karlovarského kraje někdo povýšený. Václav Klemák je u sboru od roku 2002. Z pozice náměstka ředitele pro prevenci a civilní nouzové plánování byl v roce 2008 jmenován do funkce ředitele sboru. Tuto funkci vykonává doposud. Před službou v hasičském sboru působil Václav Klemák ve vojenské uniformě a to až na pozici velitele průzkumného útvaru v Chebu. V letech 1991 až 1994 byl na pozici sekretář rady obrany Úřadu vlády České republiky, poté pracoval jako vedoucí referátu Okresního úřadu Cheb v oblasti krizového řízení a havarijního plánování.

Jako ředitel karlovarských hasičů dbá brigádní generál Václav Klemák především o rozvoj sboru, o modernizaci zásahové výbavy, významně se podílí na rozvoji spolupráce a nadstandardních vztahů s dobrovolnými hasiči v Karlovarském kraji, ale i v rámci příhraniční spolupráce. Velmi se zasadil o inovativní projekty v oblasti IZS, například pilotního Centra zdraví a bezpečí v Karlovarském kraje či užívání bezpilotních prostředků v rámci zásahové činnosti.

Prezident republiky u příležitosti řádového dne povýšil další dva hasiče do generálských hodností. Více o tom na oficiálním webu HZS ČR zde:

https://www.hzscr.cz/clanek/prezident-milos-zeman-jmenoval-generaly-hzs-cr.aspx

vytisknout  e-mailem