HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Převrácený jeřáb v Mohelnici

V pondělí 28. května 2012 zasahovali profesionální hasiči ze Zábřehu u převráceného jeřábu v Mohelnici. Při nehodě byl zraněn muž, zdravotnická záchranná služba ho převezla na ošetření do nemocnice. 

V pondělí 28. května v 15:41 hodin přijalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje informaci o převráceném jeřábu na staveništi v Mohelnici na ulici 1. máje.

Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Zábřehu, kteří po příjezdu zjistili, že při manipulaci jeřábu s unimobuňkou došlo k převrácení jeřábu. Jeřáb zvedal unimobuňku a když byla unimobuňka ve výšce asi 4 m, začaly se jeřábu bořit podpěrné nohy na zátěžové straně, protože stál na měkkém podloží (štěrk, hlína). Rameno jeřábu se opřelo o další unimobuňky a konec ramene se zabořil do osobního auta zaparkovaného opodál. Na místě byl zraněn muž, který jeřáb obsluhoval, v době příjezdu hasičů jej už měla v péči zdravotnická záchranná služba.

Při nehodě došlo k drobnému úniku oleje, hasiči místo zabezpečili, aby nedošlo k úniku do půdy a místo události předali Policii ČR.

Autor:

por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavináč)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem