HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přetížení zásuvek prodlužovacího kabelu způsobilo evakuaci ubytovny

Dnes odpoledne zasahovaly tři jednotky hasičů u požáru ubytovny v Kroměříži. 

Dne 29. 5. 2015 v 15:00 hodin přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně hlášení o požáru v ubytovně na ulici Bílanská v Kroměříži. Na místo hlášené události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže a jednotky dobrovolných hasičů města Kroměříž a obce Hulín. K požáru celkem vyjely čtyři automobilové stříkačky.
 
Po příjezdu k ubytovně velitel zásahu zjistil, že příčinou kouře je žhnutí prodlužovací šňůry elektro se zásuvkami, která byla na podlaze chodby ve druhém nadzemním podlaží ubytovny. Hasiči začali evakuovat osoby ze zakouřených prostor. Osoby se shromažďovaly na vyhrazeném místě mimo ubytovnu. V tomto prostoru byli i zdravotníci, kteří kontrolovali stav evakuovaných osob. Celkem bylo evakuováno 25 osob a nikdo z nich nebyl zraněn.
 
Objekt ubytovny má tři nadzemní podlaží. Ubytované osoby v přízemí byly o evakuaci pouze informovány, protože jim nehrozila otrava zplodinami hoření.
Po ukončení evakuace byly zakouřené prostory odvětrány za pomoci přetlakových ventilátorů.
 
Hasiči po ukončení prací zkontrolovali všechny místnosti, jestli se zde nenachází zraněné osoby a pak místo události předali Policii České republiky.
 
Výše případné škody a uchráněné hodnoty nebyly stanoveny.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky a zdraví zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem