HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prestižní soutěž Orlická věž již po osmadvacáté

Dnes, 23. května 2018, krátce po deváté hodině odstartoval v areálu hasičské stanice v Ústí nad Orlicí již 28. ročník celostátní soutěže nazvaný Orlická věž. Profesionální hasiči z celé České republiky soutěžili v jedné z disciplín požárního sportu, a to ve výstupu do čtvrtého patra cvičné věže pomocí hákového žebříku.

Každoročně se soutěže účastní přibližně 130 nejlepších závodníků z celé České republiky a Slovenska. Dnes se závodu účastnilo celkem 81 závodníků. Příslušníci v okrese Ústí nad Orlicí opravdu žijí sportem. Hasiči tady podávají skvělé výkony v požárním sportu, v nejtěžších hasičských disciplínách TFA, ve futsalu, orientačním běhu, ale i ve výstupu na cvičnou věž. Počasí závodníkům opravdu přálo. Mezi závodníky panovala jako každý rok výborná nálada. Tato soutěž je specifická tím, že soutěžící mají čtyři pokusy vyběhnout do 4. podlaží cvičné věže. Ve čtvrtém kole musel být závod z důvodu dešťové přeháňky přerušen, a poté už byl závod zdárně ukončen 

Rekord ve výstupu na tuto věž držel do roku 2017 Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje, který vystoupal v roce 2013 na věž s časem 13,68 s. Dřívějšími rekordmany byli například Josef Pěnča z HZS ÚO Strakonice, čas 14,18s. Dalšími borci, kteří vystoupali na věž pod čas 14.10 s, byli: Rudolf Adamička (HZS Půchov, Slovensko), Radek Vyvial (HZS ÚO Kolín), Jan Neubert (HZS ÚO Jílové) a Karel Ryl (HZS ÚO Ostrava). Při loňské soutěži byl rekord překonán a s časem 13,67 s vystoupal na věž Kamil Bezruč z HZS Moravskoslezského kraje – HZS Ostrava.

A jak tomu bylo letos? Podívejte se na výsledky.

Během soutěže se na centrální stanici v Ústí nad Orlicí konal také den otevřených dveří. Děti se zajímaly nejen o techniku, ale na chvíli se proměnily i ve skvělé fanoušky závodu. Na soutěž již podruhé zavítal koordinátor Besipu pro Pardubický kraj se stánkem plným zajímavých soutěží a trenažérem – simulátorem nárazu.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

den věž

den věž 

Detailní náhled

den věž1

den věž1 

Detailní náhled

den věž2

den věž2 

Detailní náhled

den věž3

den věž3 

Detailní náhled

den věž4

den věž4 

Detailní náhled

vítězové

vítězové 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem