HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přerovští hasiči měli pro zástupce vedení města připravený „den otevřených dveří“

Dne 6. listopadu 2017 navštívili zástupci města přerovské hasiče. Při své návštěvě si mohli prohlédnout techniku využívanou pro záchranu osob a majetku, jak u dobrovolných, tak u státních hasičů a zároveň mohli nahlédnout do jejich zázemí. 

Statutární město Přerov každoročně přispívá nemalou finanční částkou na provoz  technického vybavení  přerovských  jednotek sboru dobrovolných hasičů, které zřizuje. Zároveň přispívá na provoz Hasičskému záchrannému sboru Olomouckého kraje, územnímu odboru Přerov, zejména na nákup nové techniky a opravy té stávající. Hlavním cílem při financování hasičů je dosažení ještě větší akceschopnosti tak, aby mohli rychleji a efektivněji zachraňovat životy osob, zvířat a také majetek občanů a firem.

V rámci prohlídky bylo předvedeno vybavení různého charakteru, např. externí defibrilátor sloužící k resuscitaci osob, oscilační monitor využívaný na dálkové hašení v extrémně nebezpečných podmínkách (např. při ochlazování tlakových lahví na požářišti) nebo automobilová plošina, pomocí které lze zachraňovat osoby až z 10. patra a přitom účinně hasit požár výškové budovy.  Představeny byly také speciální nepromokavé obleky do vody a ochranný oblek, který lze využít při likvidaci nebezpečných rojů hmyzu.  

To vše je jen malý výčet všeho vybavení, kterým hasiči disponují pro větší bezpečí obyvatel města Přerova a správního obvodu obce s rozšířenou působností Přerov.

Více fotografií z návštěvy radních na požární stanici v Přerově najdete >> zde <<.

zdroj: statutární město Přerov

Odkazy do noveho okna

radní na PS Přerov

radní na PS Přerov 

Detailní náhled

radní na PS Přerov

radní na PS Přerov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem