HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Premiér Babiš zavítal na hasičskou stanici v Příbrami

V úterý 25. února v odpoledních hodinách navštívila příbramskou stanici profesionálních hasičů delegace složená z předsedy vlády České republiky Andreje Babiše, starosty Příbrami Jana Konvalinky a dalších členů doprovodu. 

Delegaci přivítal náměstek ředitele HZS Středočeského kraje pro integrovaný záchranný systém a operační řízení plk. Ing. Miloš Hladík spolu s ředitelem územního odboru Příbram plk. Ing. Tomášem Horvátem, Ph.D. Poté následovala krátká exkurze, při které si premiér a další hosté prohlédli zázemí stanice a především techniku určenou k výjezdu na různé typy událostí.

Zajímavostí, kterou delegace při prohlídce stanice nemohla vynechat, je protiplynový polygon. Tím, že je jediný v celém Středočeském kraji, školí v něm příbramští hasiči nejen své profesionální kolegy, ale také členy jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí. Pro přítomné byla připravena i krátká praktická ukázka výcviku v polygonu.

Na závěr se hosté sešli v zasedací místnosti s příslušníky příbramského územního odboru, kterým odpovídali na zvídavé otázky. Debaty se zúčastnili jak výjezdoví hasiči, jejichž směna sloužila, tak denní příslušníci. Po zodpovězení všech dotazů premiér Babiš návštěvu u profesionálních hasičů ukončil a pokračoval dále podle svého programu.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraj

 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem