HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů na Žďársku od 07,00 hod dne 29. prosince do 07,00 hod dne 30. prosince 2016

 

V 09,19 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš k ohlášené dopravní nehodě osobního vozidla na komunikaci u Osové Bítýšky.  Při nehodě se zranila jedna osoba a skončila v péči zdravotníků. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili.

V 09,16 hod odstranila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Tasova strom, který padl na komunikaci u Tasova a bránil tak plynulému provozu.

V 09,42 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš k ohlášenému požáru v lese u obce Ruda. Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že se jedná o nenahlášené pálení.

V 10,12 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Polničky a Žďáru nad Sázavou Zámku k ohlášenému požáru chaty v katastru obce Polnička. V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla chata o rozměrech přibližně 6x6 m kompletně v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majiteli vznikla požárem majetková škoda v předběžné výši 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

V 10,17 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bystřice nad Pernštejnem k ohlášené dopravní nehodě osobního vozidla na komunikaci u obce Rovné. Při nehodě se zranila jedna osoba a skončila v péči zdravotníků. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněné osoby. Na havarovaném vozidle jednotka provedla protipožární opatření a místo události technicky zabezpečila.

V 10,32 hod provedla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou otevření dveří bytu na ulici Kovářova ve Žďáře nad Sázavou.

V 13,17 hod provedla jednotka sboru dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě otevření dveří bytu na ulici Drobného v Novém Městě na Moravě.

V 13,48 hod pomohli žďárští profesionální hasiči zdravotníkům s transportem pacienta na ulici Revoluční ve Žďáře nad Sázavou.

V 13,51 hod provedla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí otevření dveří bytu na ulici Bezručova ve Velkém Meziříčí.

V 14,55 hod přijala operátorka tísňové linky 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla na komunikaci u obce Vojnův Městec. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou. Při nehodě se zranila jedna osoba a skončila v péči zdravotníků. Hasiči zabezpečili havarované vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin.

 

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem