HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 9. listopadu 2015

SVODOkres Domažlice

DOPRAVNÍ NEHODA-ŽELEZNIČNÍ; Trhanov 9.11.2015 17:06:03
V Trhanově na železničním přejezdu P692 u zastávky vjelo osobní auto pod vlak. Nehoda se obešla bez zranění. Pro 26 cestujících z vlaku včetně personálu zajistily České dráhy náhradní autobusovou dopravu. Hasiči z Domažlic odpojili u vozidla AKU a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Následně si převzali místo události hasiči SŽDC Plzeň. Po dobu zásahu a vyšetřování byla trať uzavřena.

Stanice Domažlice(L) SŽDC Plzeň

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň, Jižní Předměstí, Přeštická 9.11.2015 7:29:43
V Plzni Přeštické ulici hasiči z PS Střed strhli pomocí háku zlomenou větev, která hrozila pádem.
 
Stanice Plzeň Střed

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň, Jižní Předměstí, Koperníkova 9.11.2015 12:54:48
V Plzni vyjeli na žádost PČR hasiči z PS Střed do Koperníkovy ulice otevřít byt. Ten otevřela nakonec pohřešovaná osoba sama, byla v pořádku.

Stanice Plzeň Střed

9.11.2015 požár bytu Plzeň, Goethova.JPGPOŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Plzeň, Jižní Předměstí, Goethova 9.11.2015 20:36:42
V pondělí 9. listopadu 2015 v 20:37 hodin vyhlásilo operační středisko poplach plzeňským jednotkám ze Středu, Košutky a dobrovolným hasičům ze Skvrňan a vyslalo je do Goethovy ulice v centru města k požáru bytu v 2. patře. Při příjezdu jednotek z okna šlehaly mohutné plameny. Hasiči nasadili na likvidaci požáru jeden proud po schodišti vnitřkem budovy a druhý proud z automobilového žebříku z ulice. Zároveň si velitel zásahu na místo povolával jako posilu další cisterny. Po evakuaci 25 osob se stále pohřešovali dva dospělí a jedno dítě. Ty hasiči nalezli a z budovy zachránili pomocí vyváděcích prostředků. Všichni tři se nadýchali zplodin hoření a ZZS je odvezla do nemocnice. Pro ostatní hasiči přistavili autobus, ve kterém jim zajistili zázemí a tepelný komfort po dobu zásahu. Při průzkumu hasiči v zasaženém bytě nalezli mrtvého psa. Ještě před půlnocí se všichni obyvatelé bytů, kromě těch z požárem zničeného, mohli vrátit do svých domovů. Pro šest osob zajistil Odbor krizového řízení Magistrátu města Plzně náhradní ubytování. Příčina vzniku požáru i výše škod se bude zjišťovat v následujících dnech.

Stanice Plzeň Košutka (L) Stanice Plzeň Střed Skvrňany KANG, AMDS, SMS (V/H/P)

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Cheznovice 9.11.2015 5:37:16
Za Cheznovicemi ve směru na Těně hasiči z Rokycan zajistili místo nehody osobního auta, které skončilo v příkopu. Řidiče nebylo potřeba z vozidla vyprostit, utrpěl lehčí poranění, se kterým ho ZZS odvezla na další vyšetření do nemocnice. Po vyšetření nehody policií hasiči pomohli odtahové službě naložit vozidlo.

Stanice Rokycany

9.11.2015 DN Rokycany - Veselá.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Kamenný Újezd 9.11.2015 10:27:11
Hasiči z Rokycan vyjeli ve směru na Veselou k dopravní nehodě nákladního auta. Vozidlo plně naložené štěrkem sjelo do příkopu. Hasiči zachytili unikající převodový olej ze zadní nápravy do náhradních nádob. Přeložení a vyproštění vozidla zajistila SÚS. Následně hasiči odstranili z vozovky uniklé provozní kapaliny pomocí sorbentu. Po dobu zásahu byla vozovka zcela neprůjezdná.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Bor, Doly 9.11.2015 6:20:50
Do obce Doly vyjely jednotky HZS Tachov, SDH Bor a SDH Stráž k původně nahlášenému požáru domu. To se na štěstí nepotvrdilo. Kouř vycházel ze dvora, na kterém uživatelé vypalovali kabely. Ke škodě nedošlo, místo události si převzala PČR.

Stanice Tachov(L) Bor SMS,©,AMDS (C/Z/U/H/P) Stráž SMS, AMDS, © (TC) (H/P)

vytisknout  e-mailem