HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 8. srpna 2017

SVODOkres Domažlice

POŽÁR-LESNÍ POROST; Mrákov, Smolov 8. 8. 2017 10:06:59
U Smolova profesionální a dobrovolní hasiči z Domažlic společně s jednotkou SDH Kout na Šumavě zlikvidovali požár hrabanky o rozsahu asi 10 x 5 metrů. Ke škodě při požáru nedošlo.

Stanice Domažlice Domažlice Kout na Šumavě
 
POŽÁR-POLNÍ POROST, TRÁVA; Poběžovice, Šitboř 8. 8. 2017 15:33:29
U Šitboře jednotky HZS Domažlice, SDH Hostouň a SDH Poběžovice zlikvidovaly požár louky na ploše asi 20x20 metrů. Ke škodě při požáru nedošlo.

Stanice Domažlice Hostouň Poběžovice

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Babylon 8. 8. 2017 17:43:51
U Babylonu hasiči z Domažlic zasahovali u dopravní nehody osobního auta. Nehoda si vyžádala lehčí poranění 1 osoby. Při zpáteční cestě narazili hasiči na další havarované osobní auto, jeho posádka zraněna nebyla. Ani z jednoho havarovaného vozidla neunikly provozní kapaliny.

Stanice Domažlice

Okres Klatovy

P8.8.2017 (KT 5.18) požár dřeva Chudenice.jpgOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Chudenice 8. 8. 2017 5:18:44
V Chudenicích jednotky HZS Klatovy, SDH Koloveč a místního SDH zlikvidovaly požár nahromaděného dřeva vedle zemědělského stavení. Budovu požár neponičil. Z možných příčin vzniku požáru nebylo doposud možné vyloučit ani úmyslné zapálení.
 
Koloveč Stanice Klatovy Chudenice

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ STROMU; Železná Ruda, Špičák, Špičácké sedlo 8. 8. 2017 9:28:03
U Špičáckého Sedla jednotky HZS Klatovy a SDH Železná Ruda porazili nebezpečně nakloněný strom.
 
Stanice Klatovy Železná Ruda

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Klatovy 8. 8. 2017 21:36:58
V Klatovech hasiči zlikvidovali skvrny od oleje pod havarovaným nákladním a osobním autem. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Klatovy

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Plzeň, Božkov, Palírenská 8. 8. 2017 3:08:51
V Plzni v Palírenské ulici hasisči z PS Slovany a Střed odčerpali z objektu vodu.

Stanice Plzeň Slovany Stanice Plzeň Střed

IMG_4042.JPGÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO PŮDY; Plzeň, Radčice, Pod Kyjovem 8. 8. 2017 8:18:04
V úterý 8. srpna 2017 po čtvrt na devět dopoledne obdrželo operační středisko informaci o úniku nebezpečné látky v Plzni Radčicích ve společnosti HP Pelzer. Poplach byl okamžitě vyhlášen hasičům v Plzni na stanicích Střed a Košutka a Chemické laboratoři Třemošná. Posléze je doplnili hasiči z Nýřan, aby bylo zajištěno střídání zasahujících. V technologické místnosti uniklo asi 300 litrů kapaliny Dimethyl-amino-propyl-amin. Jedná se o velmi nebezpečnou látku, mimo jiné je toxická, hořlavá, výbušná a dráždí oči i kůži. Látka unikla pouze v objektu, není ohrožen nikdo ze zaměstnanců ani životní prostředí v okolí firmy. Všichni pracovníci se evakuovali včas sami, nikdo se látkou nepotřísnil ani nenadýchal jejích výparů. Hasiči zasahovali v protichemických oblecích a dýchací technice. Uniklou kapalinu zasypali sorbentem a poškozenou nádrž přečerpali do speciálních nádob. Kontaminovaný sorbent hasiči několikrát vyměnili za nový. Na místo dorazila specializovaná forma, která zajistí ekologickou likvidaci. Kolem druhé hodiny hasiči ukončili odvětrávání. Příslušníci z Chemické laboratoře přeměřili koncentrace nebezpečných látek v ovzduší a další kontrolní měření provedli následující den ráno. Do té doby byla technologie vyloučena z provozu.

CHL Třemošná Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Slovany Stanice Plzeň Střed Nýřany

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň, Bolevec, Sídliště Košutka, Kralovická 8. 8. 2017 8:47:42
V Plzni v ulici Kralovická hasiči z PS Slovany a Střed vnikli do bytu oknem pomocí výškové techniky. Uvnitř nalezli osobu v koupelně na zemi. Hasiči pomohli ZZS při jejím transportu do sanitky.
 
Stanice Plzeň Slovany Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-sever

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Líně 8. 8. 2017 8:58:49
U 87,5 kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov jednotky HZS Nýřany a HZS Plzeň Slovany zlikvidovaly požár nákladního auta s vlekem naloženým obilím. Před příjezdem jednotek byl požár uhašen řidičem. Došlo k zahoření elektroinstalace za kabinou. Hasiči vozidlo překontrolovali a odpojili od akumulátorů. Na místo se dostavili i zaměstnanci SSÚD se šipkou a odtahová služba. Místo události si převzala PČR. Požár způsobil škody odhadem za 20 tisíc korun.

Stanice Plzeň Slovany Stanice Nýřany

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Kralovice 8. 8. 2017 13:21:32
Za Kralovicemi směrem na Most vyjelo osobní auto ze silnice a narazilo do betonového můstku. K nehodě vyjely jednotky HZS Plasy a SDH Kralovice. Hasiči asistovali ZZS při ošetření řidičky a jejích dvou dětí. Zraněnou ženu záchranáři transportovali pozemní cestou do nemocnice, dvě zraněné děti letecky. Silnice zůstala průjezdná s opatrností kyvadlově, pouze po dobu přistání vrtulníku byla zcela uzavřena.

Stanice Plasy Kralovice

8.8.2017 (PS ) Chodíkov - srážka dodávky se zvěří.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Chotíkov 8. 8. 2017 14:08:59
Hasiči z PS Plzeň Košutka u Chotíkova zlikvidovali následky dopravní nehody dodávky se zvěří. Zraněného řidiče si převzala ZZS. Srnka při srážce s vozidlem proletelěla čelním sklem až do kabiny. Srna nehodu přežila, ale s mnohačetnými poraněními bez vyhlídky na uzdravení. Na místo se dostavil myslivec, který její utrpení ukončil.

Stanice Plzeň Košutka

.

8.8.2017 (PS ) požár čtyřkolky Ledce.JPGPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Ledce 8. 8. 2017 14:21:27
Od dopravní nehody u Chotíkova přejeli hasiči z PS Plzeň Košutka do lesa u Ledců k požáru čtyřkolky a trávy v jejím okolí. Poplach operační středisko vyhlásilo i dobrovolným hasičům v obci. Hasiči požár uhasili pomocí vysokotlakého proudu. Ze čtyřkolky nic nezbylo, škody se odhadují na 2 tisíce korun.

Stanice Plzeň Košutka Ledce

POŽÁR-LESNÍ POROST; Újezd nade Mží 8. 8. 2017 15:23:43
U Újezdu nade Mží jednotky HZS Nýřany a SDH Město Touškov prolily vodou doutnající hrabanku o rozloze asi 4x5 metrů. Ke škodě při požáru nedošlo.

Stanice Nýřany Město Touškov

8.8.2017 (RO 12.33) požár pole a lesa - Břasy (3).JPGOkres Rokycany

POŽÁR-POLNÍ POROST, TRÁVA; Břasy, Kříše 8. 8. 2017 12:33:37
Za obcí Kříše ve směru na Nadryby jednotky HZS Radnice a Rokycany společně s jednotkami SDH Břasy, Kříše a Radnice zlikvidovaly požár posečeného pole o velikosti asi 50x50 metrů. Oheň se částečně rozšířil i na okraj blízkého lesa. Požár se obešel beze škod.

Stanice Rokycany Stanice Radnice Kříše Radnice Břasy

vytisknout  e-mailem