HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 6. prosince 2013

(bez událostí souvisejících se silným větrem) 

SVOD

 

 

 

Okres Domažlice

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Domažlice, Koloveč, Koloveč, Domažlická  6.12.2013 1:13:29
V Kolovčí hasiči ze Staňkova společně s místní jednotkou dobrovolných hasičů zlikvidovali požár nečištěného komínu. Oheň se mimo komínové těleso nerozšířil, ke škodě nedošlo.

Stanice Domažlice(L), Stanice Staňkov, Koloveč PG+S,SMS ©,AMDS
Policie ČR

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Domažlice, Horšovský Týn, Velké Předměstí, Husovo náměstí  6.12.2013 7:47:22
V Horšovském Týně k požáru sazí v komíně vyjely jednotky HZS Staňkov a místní jednotka dobrovolných hasičů. Mimo komínové těleso se oheň nerozšířil. Požár se obešel beze škod.

Stanice Domažlice(L), Stanice Staňkov, Horšovský Týn (H)(O) PG+S,SMS,AMDS Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Domažlice, Spáňov 6.12.2013 10:30:57
Jednotka HZS Domažlice zajistila ve Spáňově dopravní nehodu dvou osobních aut. Újmu na zdraví utrpěla při nehodě jedna osoba, ZZS ji odvezla do nemocnice. Hasiči asistovali při nakládání vozidel na odtahovou službu.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

6.12.2013 foto/6.12.2103 DN Pařezov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Domažlice, Pařezov 6.12.2013 15:08:01
Hasiči z DOmažlic zajistili před Pařezovem dopravní nehodu dvou osobních aut. Jedno havarované vozidlo zůstalo stát po čelním střetu na vozovce, druhé sjelo ze stráně do pole. Dvě zraněné osoby odvezla ZZS s lehčím poraněním na vyšetření do nemocnice. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči během policejního vyšetřování řídili na místě dopravu. Odtahové službě pomohli obě vozidla naložit a ze silnice odstranili ulomené části z karoserií.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Domažlice, Týnské Předměstí 6.12.2013 15:47:49
V Domažlicích před zimním stadionem se střetla dvě osobní auta. Místní jednotka HZS zajistila místo nehody a vozidla opatřila proti požáru. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. ZZS odvezla zraněnou osobu do nemocnice. Místo nehody si přezala policie.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Klatovy, Švihov, Švihov, Husova 6.12.2013 9:41:55
Ve Švihově hasiči z Klatov pomohli ZZS se snesením pacienta z RD do sanitky.

Stanice Klatovy(L)
Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Klatovy, Železná Ruda, Hojsova Stráž 184 6.12.2013 10:59:28
V Hojsově Stráži pomohli dobrovolní hasiči ze Železné Rudy transportovat pacienta z RD do sanitky.

Železná Ruda (H)(O) PG, AMDS, SMS 
 
DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Klatovy, Nalžovské Hory 6.12.2013 11:03:17
Provoz na komunikaci za Nalžovskými Horami ve směru na Horažďovice zastavila nehoda kamionu na zhruba tři hodiny. Policie odkláněla dopravu po objízdné trase. U nehody zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Horažďovic společně s jednotkou HZS Klatovy. Hasiči přečerpávali naftu z poškozené nádrže vozidla do náhradních barelů. Vozovku od provozních kapalin očistili pomocí sorbentu. Na vyproštění vozidla byla povolána těžká technika specializované firmy. Krátce po 14. hodině policie zprůjezdnila jeden jízdní pruh, provoz probíhal kyvadlově.

Klatovy(L), Stanice Horažďovice, Horažďovice AMDS, SMS, ©

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Klatovy, Modrava, Modrava 6.12.2013 12:36:02
V pátek 6. prosince 2013 se na účelové komunikaci Modrava - Březník střetla dvě vozidla. Všichni účastníci nehody vystoupili z vozů a před příjezdem vozidel Informační a strážní služby (ISS) ve spolupráci s traktorem Národního parku (NP) odstavili vozidla mimo komunikaci. Traktoristé NP zajistili uniklé provozní kapaliny. Po příjezdu Strážci NP zkontrolovali všechny účastníky nehody a dvěma zraněným poskytli předlékařskou péči. Spolujezdci nasadili krční límec a zajistili ho do klidové polohy. Oba zraněné transportovali Strážci k vozidlu ZZS. Lékař ZZS prohlédl všechny účastníky nehody, oba řidiči byli lékařem propuštěni, zraněného spolujezdce odvezla ZZS do nemocnice.

Správa NP a CHKO Šumava Vimperk -Jk

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY;Klatovy 6.12.2013 12:59:12
Za Klatovy směrem na Janovice sjelo osobní auto do příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Jednotka z Klatov zajisitila místo neody a opatřila vozidlo proti požáru. Asistovali odtahové službě při nakládání vozidla, místo nehody si poté převzala policie.
 
Stanice Klatovy(L) Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Klatovy, Frymburk, Frymburk 6.12.2013 20:54:35
Jednotka ze stanice Horažďovice ve sněhové vánici vyprošťovala z vysokých závějí u Frymburka několik osobních aut. Na místě byla SÚS se dvěma vozy.

Stanice Horažďovice
Policie ČR

Okres Plzeň-město
 
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-město, Plzeň, Východní Předměstí (Plzeň 3), U Prazdroje 1817/23 6.12.2013 5:29:46
U Plzeňského Prazdroje se střetla tři osobní auta. Jednu zraněnou osobu odvezla ZZS do onemocnice. Hasiči ze stanice Plzeň Střed zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Prostřednictvím KOPIS informoval velitel zásahu SÚS o nutnosti zajistit posyp vozovky.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

6.12.2013 foto/6.12.2013 DN
DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň-město, Plzeň, Plzeň 3, Vnitřní Město, sady Pětatřicátníků 6.12.2013 12:23:55
V Plzni před nájezdem na most Generála Klapálka ve směru do centra se srazila dvěosobní auta s jedním nákladním. Dvě osoby s lehkým poraněním odvezla ZZS do nemocnice. Jednotka ze stanice Plzeň Střed opatřila všechna vozidla proti požáru a uniklé provozní kapaliny odstranila pomocí sorbentu. Nehodu si převzala hlídka policie.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

6.12.2013 foto/6.12.2103 DN Hřbitovní x Mohylova.jpg
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-město, Plzeň, Doubravka, Hřbitovní 6.12.2013 13:53:06
Jednotka ze stanice Plzeň-Střed zajistila místo nehody dvou osobních aut, která se stala na Doubrvce na křižovatce ulic Hřbitovní a Mohylová. Hasiči pomohli řidiči vystoupit z vozidla a zkontrolovali zdravotní stav všech účastníků. Řidiče odvezla ZZS do nemocnice. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny, hasiči vyčkali na příjezd policie, poté se vrátili na základnu.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň-město, Plzeň, Jižní Předměstí, Thámova  6.12.2013 15:35:25
Jednotka ze stanice Plzeň Střed vyjela k požáru karmy do ul. Thámova. Před příjezdem jednotky uzavřela uživatelka bytu HUP, tím přerušila hoření v karmě. Hasiči spotřebič překontrolovali, na místo povolali plynárenskou pohotovost.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň-město, Plzeň, Skvrňany,  6.12.2013 18:54:13
Hasiči ze stanice Plzeň Střed za asistence PČR vnikli do bytu ve Skvrňanech oknem pomocí nastavovacích žebříků a uzavřeli HUV.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

6.12.2013 foto/6.12.2013 DN Vejprnice.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Vejprnice, Vejprnice 6.12.2013 6:03:11
Jednotka HZS Nýřany zasahovala u dvou dopravních nehod - první se stala za Vejprnicemi ve směru na Novou Hospodu. Zde se střetla dvě osobní auta. ZZS odvezla do nemocnice 1 zraněnou osobu. Při cestě na základnu přijeli k druhé nehodě - v Tlučné u čerpací stanice se střetla dvě osobní auta, nehoda se obešla bez zranění, z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči asistovali při vyprošťování a nakládání aut na odtahovou službu.

Stanice Nýřany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba 
 
POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň-sever, Zruč-Senec, Zruč, Školní 6.12.2013 14:23:53
Ve Zruči před místním Kulturním domem jednotka z Košutky zlikvidovala pomocí vysokotlakého proudu požár odpadu v plastovém kontejneru.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR 
 
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB;Plzeň-sever, Třemošná, Třemošná 6.12.2013 15:52:12
Jednotka ze stanice Plzeň Košutka zajistila místo nehody dvou osobních aut, která se stala za Horní Břízou ve směru na Třemošnou. ZZS odvezla lehce zraněnou osobu do nemocnice na vyšetření. Hasiči vozidla opatřili proti požáru. Z vozidel neunikaly žádné provozní kapaliny. Po dohodě s policií se jednotka vrátila na základnu.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Rokycany

6.12.2013 foto/6.12.2013 DN OA Kakejcov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Rokycany, Kakejcov, Kakejcov 6.12.2013 7:45:00
Za Mešnem ve směru na Kakejcov se převrátilo osobní auto na střechu. Zraněnou řidičku odvezla ZZS do nemocnice, další dvě osoby prohlédl lékař, ty vyvázly bez zranění. Hasiči z Rokycan a Mirošova očistili vozovku od vyteklých provozních kapalin pomocí sorbentu. Majitelka si odtah auta zajistila sama.

Stanice Rokycany, Mirošov ©,SMS, AMDS
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB;Tachov, Chodský Újezd, Nahý Újezdec 6.12.2013 20:40:30
U obce Nahý Újezdec se převrátilo osbní auto na střechu. Osoby nebylo potřeba vyprostit, všechny opustili vozidlo před příjezdem jednotek HZS Tachov a SDH Planá. Pomoc posádce poskytli náhodní svědci nehody. Všechny čtyři odvezla ZZS na pozorování. Velitel zásahu na místoprostřednictvím KOPIS SÚS k ošetření povrchu vozovky.

Stanice Tachov(L), Planá (H)(O) KANG, ©, AMDS
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

vytisknout  e-mailem