HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 6. května 2017

SVOD

6.5.2017 (DO 15.25) DN Babylon.JPGOkres Domažlice

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Babylon 6.5.2017 15:25:07
Hasiči z Domažlic zasahovali poblíž Babylonu u dopravní nehody dvou osobních aut. Posádky obou vozidel vyvázly bez zranění, provozní kapaliny neunikly. Místo události si převzala PČR.

Stanice Domažlice

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Velké Hydčice 6.5.2017 19:52:30
Ve Velkých Hydčicích místní jednotka SDH pročistila Hydčice zanesenou kanalizaci.

Velké Hydčice

6.5.2017 (PM 8.04) UNL Plzeň Petrohrad.JPGOkres Plzeň-město

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Plzeň, Slovany, Východní Předměstí, Petrohrad 6.5.2017 8:04:57
V Plzni na Petrohradě hasiči z PS Slovany odstranili ze silnice skvrnu od hydraulického oleje, který unikl z poškozeného nákladního auta.
 
Stanice Plzeň Slovany

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň, Jižní Předměstí, Centrum-jihozápad, Kardinála Berana 6.5.2017 11:05:22
V Plzni vnikli hasiči z PS Střed do bytu v ulici Kardinála Berana oknem pomocí nastavovacího žebříku. Zajistili vstup pro ZZS, ta si převzala pacientku do péče.

Stanice Plzeň Střed

T6.5.2017 (PM 14.55) TP Plzeň - letecká puma.JPGECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS, Plzeň, Východní předměstí, Jateční 6.5.2017 14:52:56
V sobotu 6. května 2017 pět minut před třetí hodinou odpoledne obdrželo operační středisko tísňové linky 112 informaci o nálezu letecké pumy GP o hmotnosti 500 liber na nákladovém nádraží v Plzni v Jateční ulici. Střela byla nalezena při výkopových pracích. Na místo vyrazili hasiči z PS Střed a SŽDC Plzeň, policisté, strážníci městské policie a pyrotechnická služba PČR. Pyrotechnik určil nebezpečnou zónu 400 metrů a hasiči tak museli evakuovat celý vymezený prostor, to znamená celý areál nákladového nádraží, přilehlou ubytovnu a zastavit dopravu v ulici Jateční v úseku mezi ulicemi Chrástecká a Mohylová včetně autoservisů a sběrného dvora. Plzeňské teplárenské a Pivovaru se evakuace vyhnula. Kvůli události byla zastavena trať ve směru na Žatec. Krátce před půl sedmou večer se pyrotechnikům podařilo odstranit roznětku a eliminovat nebezpečí výbuchu. Ihned poté byl obnoven provoz v Jateční ulici. Hasiči z jednotky SŽDC Plzeň svojí technikou pumu vyzdvihli z výkopu, naložili na speciální vozík PČR a zabezpečili proti pohybu klíny a pytli písku. Před sedmou hodinou byl obnoven provoz na trati, všichni evakuovaní pracovníci se mohli vrátit zpátky do zaměstnání a nájemníci ubytovny do svých domovů. Po půl osmé odjeli pyrotechnici v policejním doprovodu do Středočeského kraje, kde bude letecká střela uložena. S jejím uložením na určené místo pomohli hasiči HZS Beroun.

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Plzeň, Doubravka, Zábělská, Lesní 6.5.2017 18:15:08
V Plzni na Zábělské hasiči z PS Střed vnili do bytu. Uvnitř nalezli osobu na zemi. Pomohli ji ZZS stabilizovat a transportovat do sanitky.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Nezvěstice 128 6.5.2017 20:53:54
V Nezvěsticích hasiči z PS Plzeň Slovany pomohli ZZS s transportem pacienta.

Stanice Plzeň Slovany

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plzeň, Bolevec 6.5.2017 22:27:36
V Plzni-Bolevci hasiči z PS Košutka zasahovali u dopravní nehody kamionu, který narazil do svodidel. Řidič nebyl při nehodě nijak poraněn. Z proražené nádrže unikla nafta na silnici, na její likvidaci hasiči použili sorbent. Odtahové službě hasiči pomohli kamion vyprostit.

Okres Plzeň-jih

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Blovice, U cihelny 6.5.2017 10:23:40
V Blovicích U Cihelny jednotky HZS Nepomuk, SDH Spálené Poříčí, SDH Střížovice a místního SDH zlikvidovaly požár v domě. Došlo k zahoření el. rozvaděče. Zakouřené prostory hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Požár napáchal škody předběžně za 2 tisíce korun.

Stanice Nepomuk Blovice Spálené Poříčí Střížovice

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Horšice, Újezd 6.5.2017 11:48:34
V zatáčce mezi obcemi Dolce a Újezd u rybníka hasiči z Přeštic zasahovali u dopravní nehody osobního auta, které se převrátilo na střechu do příkopu. Zraněnou řidičku museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Následně asistovali ZZS při jejím ošetření a transportu do sanitky. Provozní kapaliny z vozidla neunikly. Po dobu zásahu byla doprava svedena do jednoho jízdního pruhu, hasiči usměrňovali provoz kyvadlově.

Stanice Přeštice

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z HLOUBKY; Mileč 6.5.2017 18:58:20
Společnými silami profesionální a dobrovolní hasiči z Nepomuku v obci Mileč zachránili tele z podzemní šachty asi 1,5 metru hluboké. Na jeho vyproštění použili kurty.

Stanice Nepomuk Nepomuk

Okres Plzeň-sever

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Heřmanova Huť, Vlkýš 6.5.2017 0:33:35
V obci Vlkýš jednotky HZS a SDH Nýřany společně s jednotkou SDH Heřmanova Huť zlikvidovaly požár staré dřevěné boudy v objektu bývalé drůbežárny. Při požáru nebyl nikdo zraněn a nevznikly žádné škody.

Stanice Nýřany Heřmanova Huť Nýřany

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Líšťany, Lipno 6.5.2017 1:45:01
Jednotky HZS Plzeň Košutka a SDH Město Touškov vyjely do Lipna k nahlášenému požáru postele na chodbě bytového domu. Oheň se podařilo zlikvidovat ještě před příjezdem hasičů. Ke škodě při požáru nedošlo.

Stanice Plzeň Košutka Město Touškov

Okres Tachov

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Bor, Holostřevy 6.5.2017 14:02:09
V obci Holostřevy hasiči ze Stříbra odstranili pomocí sorbentu ze silnice olejovou skvrnu.

Stanice Stříbro

vytisknout  e-mailem