HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 29. února 2016

SVODBEZ POPADANÝCH STROMŮ - SOUHRN ZDE

Okres Domažlice

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Koloveč 29.2.2016 17:45:24
Operační středisko vyslalo jednotku HZS Staňkov k dopravní nehodě osobního auta mezi obce Koloveč a Kanice. Vozidlo se převrátilo na bok do příkopu. Na místě nehody se nacházel svědek, který před příjezdem jednotek odvezl nezraněnou řidičku do restaurace v Kolovči do tepla. Ta se později dostavila na místo a potvrdila, že zraněná není, lékařské vyšetření odmítá. Nikdo jiný ve vozidle necestoval. Provozní kapaliny neunikly. Hasiči předali místo nehody PČR. Zásah komplikovalo husté sněžení a ledovka na silnici.

Stanice Staňkov

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Holýšov 29.2.2016 23:01:25
V Holýšově hasiči ze Staňkova a místního SDH ochladili motorový prostor osobního auta. Požár napáchal škody kolem 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 110 tisíc.

Stanice Staňkov Holýšov (C/Z/U/V/H/P)

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Staňkov 29.2.2016 23:49:33
Ve Staňkově hasiči zajistili místo nehody osobního auta, které skončilo v příkopě na střeše. Zaklíněnou řidičku dostali z vozidla svědci před příjezdem jednotky, vyvázla bez zranění. Provozní kapaliny neunikly.

Stanice Staňkov

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-NEODKLADNÁ PRVNÍ POMOC; Srní 29.2.2016 7:27:01
V Srní jednotka Správy NP Šumava zajistila osobě předlékařskou péči.

Správa NP a CHKO Šumava Vimperk - JČK

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Železná Ruda, Hojsova Stráž 29.2.2016 16:46:37
Jednotky HZS Klatovy a SDH Železná Ruda vyjely za Hojsovu Stráž ve směru na Brčálník k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo viselo ve stráni, bylo zamčené, motor vychladlý a nikdo se kolem něj nenacházel. Hasiči prohledávali okolí, nikoho nenalezli. Provozní kapaliny z vozidla neunikly.

Stanice Klatovy(L) Železná Ruda (C/Z/U/H/P)

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Rabí, Bojanovice 29.2.2016 19:10:36
Mezi Horažďovicemi a Sušicí u obce Bojanovice zastavila provoz nehoda třech osobních aut. K nehodě vyjely jednotky z obou měst. Hasiči odstranili z vozovky pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny a pomohli naložit havarované vozy na odtahovou službu. ZZS odvezla do nemocnice 3 osoby na vyšetření. Po 23. hodině byl provoz obnoven.

Stanice Horažďovice Stanice Sušice

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Hrádek 29.2.2016 20:51:02
V Hrádku hasiči zajistili místo nehody osobního auta, které sjelo do příkopu. Velitel zásahu na místo povolal SÚS, silnice nebyla sjízdná. Nehoda se obešla bez zranění, provozní kapaliny neunikly.

Volšovy (P)

Okres Plzeň-město

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Plzeň, Jižní Předměstí, Plachého 29.2.2016 12:22:58
V Plzni Plachého ulici bylo uhašeno zahoření kabeláže klimatizace na domu před příjezdem jednotky z PS Střed. Hasiči překontrolovali objekt termokamerou.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Plzeň, Severní Předměstí, Strážnická 29.2.2016 12:29:08
V Plzni na Vinicích hasiči z CPS Košutka vnikli do bytu, potvrzeno podezření na úmrtí.

Stanice Plzeň Košutka (L)

29.2.2016 DN Dobřany.JPGOkres Plzeň-jih

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Dobřany, tř. 1. máje 29.2.2016 9:46:39
U Dobřan na silnici II/180 hasiči z Přeštic odstranili z vozovky provozní kapaliny uniklé z osobního auta v důsledku srážky se zvěří.

Stanice Přeštice(L)

Okres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Úněšov 29.2.2016 15:51:35
Za Úněšovem u odbočky na Úterý hasiči z CPS Plzeň Košutka zajistili místo nehody osobního auta, které se převrátilo přes střechu. Zraněné osobě poskytli do příjezdu ZZS předlékařskou péči. Vozovka byla v místě zásahu kluzká. Po dobu zásahu byla doprava uzavřena.

Stanice Plzeň Košutka (L)

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Kařez 29.2.2016 16:11:52
U 44. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu hasiči z Rokycan zajišťovali do příjezdu SSÚD se šipkou místo nehody osobního auta. Nehoda se obešla bez zranění, provozní kapaliny neunikly. Vozidlo se nacházelo v odstavném pruhu, nepřekáželo silničnímu provozu.

Stanice Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Rokycany, Plzeňské Předměstí, Jiráskova 29.2.2016 18:04:57
V Rokycanech hasiči otevřeli poškozené dveře místnosti, žena uvnitř v pořádku.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Přimda 29.2.2016 3:19:17
Mezi Přimdou a Novou Vsí hasiči z Tachova vyprostili z příkopu zapadlý sypač.

Stanice Tachov(L)

DOPRAVNÍ NEHODA-ŽELEZNIČNÍ; Třemešné, Dubec 29.2.2016 15:47:19
Před obcí Dubec vjel sypač do cesty motorovému vlaku.Železniční přejezd P734 je označen pouze výstražným křížem. Projíždějící vlak jel v době srážky pomalu, protože přibrzďoval u zastávky na znamení. Na místo vyslalo operační středisko jednotky HZS Tachov, hasiče SŽDC z
Plzně i Chebu a jednotku SDH Bělá nad Radbuzou. Ještě před příjezdem záchranných složek všech devět cestujících opustilo vlak a odešli do svých domovů. Nikdo nebyl zraněn. Na místě zůstal pouze řidič a personál vlaku, také bez zranění. Vlak zůstal stát na kolejích, sypač měl poškozenou karoserii. Hasiči odstřihli kus plechu, sypač pokračoval dál v jízdě. Z poškozených nádrží vyteklo nepatrné množství nafty a AdBlue. Hasiči uniklé kapaliny zlikvidovali pomocí sorbentu.

Stanice Tachov(L) SŽDC Plzeň SŽDC Cheb Bělá nad Radbuzou (C/P)

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Bor, Vysočany 29.2.2016 20:27:22
K obci Vysočany vyslalo operační středisko vyprostit řidiče z auta jednotky HZS Tachov a SDH Bor. Na rovném úseku sjel řidič z vozovky a skončil v příkopě na střeše. Při příjezdu jednotek seděl řidič v zavazadlovém prostoru. Hasiči mu pomohli z auta ven, nebylo potřeba použít hydraulické zařízení. Do péče si řidiče převzala ZZS a PČR. Hasiči pomohli odtahové službě převrátit vozidlo zpět na kola a naložit. Provozní kapaliny neunikly. Z vozovky pak sebrali polámané plasty.

Stanice Tachov(L) Bor (C/Z/U/H/P)

vytisknout  e-mailem