HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 26. září 2016

SVODOkres Domažlice

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Domažlice, Hořejší Předměstí, Vojtěchova 26.9.2016 16:34:05
V Domažlicích v ulici Vojtěchova byl nahlášen zápach plynu v prostorách bytového domu. Hasiči přeměřili koncentrace nebezpečných látek, na chodbě nenaměřili žádné hodnoty a v bytě, ve kterém plyn unikal, naměřili koncentrace nízké. Byt byl prázdný.

Stanice Domažlice

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA (DO) VODNÍ PLOCHU(Y); Horšovský Týn 26.9.2016 18:06:44
V Horšovském Týně došlo v zámeckém parku k úhynu ryb. Na místo vyjely jednotky HZS Domažlice, HZS Staňkov a Chemická laboratoř z Třemošné. Hasiči provedli monitoring hladiny rybníka a jeho přítoků a odebrali vzorky, které budou podrobeny laboratorním testům.

CHL Třemošná Stanice Domažlice Stanice Staňkov

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Prášily 26.9.2016 10:29:59
V Přášilech hasiči Národního parku Šumava poskytli první pomoc zraněnému dítěti a pečovali o něj do příjezdu ZZS.

JSDHP Národní park Šumava

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Klatovy, Neumannova 26.9.2016 16:05:20
V Klatovech hasiči pomohli ZZS s transportem imobilního pacienta pomocí transportní plachty do sanitky.

Stanice Klatovy

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Klatovy, Domažlická 26.9.2016 21:02:13
V Klatovech hasiči přečerpali PHM z poškozené nádrže OA a kontaminovanou vozovku zasypali sorbentem.

Stanice Klatovy

Okres Plzeň-město

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Tymákov 26.9.2016 9:06:13
V obci Tymákov - Mokrouše hasiči z PS Slovany asistovali pracovníkům RWE při opravě překopnutého potrubí. Poté, co možné nebezpečí pominulo, se hasiči vrátili zpět na základnu.

Stanice Plzeň Slovany

POŽÁR-ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň, Jižní Předměstí, Husova 26.9.2016 12:17:58
V Plzni vyjeli hasiči z PS Střed a Košutka do ulice Husova k autobusovému nádraží, kde byl nahlášen vycházející kouř z kanalizace. Hasiči nenaměřili detekčními přístroji žádné koncentrace nebezpečných látek. Po odklopení vstupu do kanalizační šachty zjistili požár odpadu, na jeho likvidaci hasiči použili vysokotlaký proud. Ke škodě nedošlo.

Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Střed

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plzeň, Jižní Předměstí 26.9.2016 15:26:20
V Plzni kolem půl čtvrté došlo na silnici vedoucí z Plzně na Valchu asi 100 metrů za železničním přejezdem u Litické přehrady k dopravní nehodě dvou osobních aut. Při nehodě byly zraněny 3 dospělé osoby a jedno miminko. Hasiči spolupracovali se ZZS při jejich ošetření a transportu. Všechny čtyři odvezly sanitky do nemocnice. Silnice byla uzavřena z obou stran už od Univerzitní ulice i Dobřanské ulice. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem, o závěrečný úklid vozovky se postarala SÚS.

Stanice Plzeň Střed
 
26.9.2016 (PM 19.10) požár bytového domu Plzeň.JPGPOŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Plzeň, Severní Předměstí, Keřová 26.9.2016 19:09:08
V pondělí 26. září 2016 obdrželo operační středisko deset minut po sedmé hodině večer zprávu o požáru střechy bytového domu v centru Plzně. Poplach byl okamžitě vyhlášen hasičům na všech plzeňských stanicích HZS a zároveň dobrovolným hasičům z Bolevce. Do ulice Keřová hasiči dopravili pět cisteren, dvě výškové techniky a speciální vysokotlaké zařízení Cobra. Požár zachvátil střechu o 3 nadzemních podlažích. V přízemí se nacházejí tři byty, v patro a prostor pod střechou je rozdělen po dvou bytech. Obyvatele domu zachránili z domu strážníci Městské policie Plzeň a záchranáři ZZS PK, kteří jako náhodní svědci jako první přijeli na místo události. Kromě čtyř dospělých a dvou dětí z hořícího domu vynesli dva psy, tři hady a další drobné domácí mazlíčky. I obyvatelé vedlejšího domu museli svoje domovy po dobu zásahu opustit. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Všichni si náhradní ubytování na dobu nezbytně nutnou zajistili sami, v případě potřeby jim byla nabídnuta pomoc od města Plzeň. Jednomu malému chlapečkovi hasiči věnovali plyšového dráčka, aby lépe snášel krizovou situaci. Když hasiči přijeli na místo události, ze střechy šlehaly plameny až do výšky zhruba 5 metrů. Po zhruba 45 minutách zásahu se hasičům podařilo srazit plameny a krátce před půl devátou se požár přestal nekontrolovatelně šířit. Hasiči tak začali postupně rozebírat střešní konstrukci a dohašovat skrytá ohniska. Problémy při zásahu hasičům způsobila fotovoltaika, která byla na střeše nainstalovaná. Nebylo to kvůli obavám z úrazu elektrickým proudem. Panely byly na konstrukci, a jak střecha prohořela, hrozilo, že by se mohla zřítit. Požár byl zcela zlikvidován pět minut před třiadvacátou hodinou. Obyvatelé domu si za doprovodu hasičů a policistů v bytech vyzvedli svoje osobní věci. Dům bude v blízké budoucnosti neobyvatelný. Příčina vzniku požáru je v šetření. Vzhledem k poškození budovy nebylo možné v nočních hodinách šetření provést. Vyšetřovatelé a specialisté na příčiny vzniku požáru se na požářiště vrátí následující den ráno. Odeberou vzorky a podrobí je potřebným expertizám. Škody byly předběžně vyčísleny na 3,5 milionu korun. Je pravděpodobné, že se částka posune směrem nahoru.

Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Slovany Stanice Plzeň Střed Bolevec

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň, Doubravka, Železničářská 26.9.2016 20:35:37
V Plzni v ul. Železničářská hasiči z PS Slovany hasiči vnikli do bytu, podezření na úmrtí se nepotvrdilo, osoba byla v pořádku.
 
Stanice Plzeň Slovany

Okres Plzeň-jih

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Nepomuk, Nábřeží 26.9.2016 14:39:21
V Nepomuku hasiči odstranili ze silnice pomocí sorbentu olej, který unikl z proražené vany osobního auta.

Stanice Nepomuk

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Přeštice, Smetanova 26.9.2016 18:21:47
V Přešticích hasiči otevřeli zabouchnutý byt.

Stanice Přeštice

Okres Plzeň-sever

26.9.2016 (PS 7.41) požár Kralovice.jpgPOŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Kralovice, Nádražní 26.9.2016 7:41:37
V pondělí 26. září 2016 v 7:41 hodin obdrželo operační středisko informaci o požáru stroje v Kralovicích ve společnosti Becker Bohemia, která se zabývá zpracováním odpadu. Okamžitě vyhlásilo poplach v obci místní jednotce SDH a současně k požáru vyslalo jednotky HZS Plasy a SDH Kožlany. V důsledku nedodržení bezpečnostních opatřeni při svařování začalo hořet v prostoru příjmového dopravníku, po pásu se oheň rozšířil až ke střeše a technologii třídící linky. Na uhašení požáru hasiči nasadili 3 útočné proudy ze dvou stran. Po zhruba 25 minutách hasiči dostali požár pod kontrolu a v devět hodin dopoledne velitel zásahu ohlásil likvidaci. Na odvětrávání zakouřených prostor hasiči použili přetlakovou ventilaci. Oheň částečně poškodil střechu a osvětlení haly. Vzhledem k tomu, že je budova ze železné konstrukce, požár se nerozšířil na okolní části budovy. Škody byly předběžně vyčísleny na 2,5 milionu korun, uchráněné hodnoty se odhadují na dvojnásobek.

Stanice Plasy Kožlany Kralovice

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Myslinka 26.9.2016 12:42:16
Profesionální a dobrovolní hasiči z Nýřan vyjeli do obce Myslinka, v tamní společnosti se měly nacházet 4 baterie z paletových vozíků hrozící výbuchem. Na místě hasiči zjistili, že již v pátek 23. září 2016 neznámá osoba nalila do akumulátorů vozíků odmašťovač místo destilované vody. Hasiči překontrolovali všechny akumulátory termokamerou, teplota byla stabilní. K žádné chemické reakci nedocházelo. Zástupci firmy bylo doporučeno, aby autobaterie nechal zlikvidovat odbornou firmou.

Stanice Nýřany Nýřany

26.9.2016 (RO 7.51) požár sloupu VN Zbiroh.JPGOkres Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Zbiroh, Pod parkem 26.9.2016 7:51:54
Ve Zbirohu hasiči z Rokycan společně s pracovníky RWE zlikvidovali požár izolátoru na elektrickém sloupu. Izolátor byl odpojen od el. sítě, požár se nikam nerozšířil.

Stanice Rokycany
 

26.9.2016 (RO 8.15) DN Mirošov.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Mirošov, Skořická 26.9.2016 8:15:10
V pondělí 26. září 2016 ve čtvrt na devět dopoledne vyjeli hasiči z Rokycan do Mirošova k dopravní nehodě osobního auta. Současně byl vyhlášen poplach i místní jednotce SDH. Řidič sjel ze silnice a narazil do stromu a následně do sloupu telefonního vedení. Když hasiči přijeli na místo, byl řidič mimo vozidlo a pečovala o něj ZZS. Hasiči se připojili k ZZS a spolupracovali při ošetření pacienta a jeho transportu do vrtulníku LZS. Dle dostupných informací řidič při transportu zraněním podlehl. Po odletu vrtulníku s pacientem hasiči uklidili vozovku od uniklých provozních kapalin a střepů. Po dobu zásahu a šetření byla silnice uzavřena.

Stanice Rokycany Mirošov

26.9.2016 (RO 12.02) DN 63,5 km D5.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Rokycany 26.9.2016 12:03:05
V pondělí 26. září 2016 dvě minuty po poledni vyjeli hasiči z Rokycan na dálnici D5 ve směru na Rozvadov k dopravní nehodě třech nákladních aut. U 63,5 kilometru narazila cisterna převážející cement do dvou vozidel Střediska správy a údržby dálnic (SSÚD). Při nehodě byl vážně poraněn jeden z pracovníků SSÚD, který se v tu chvíli pohyboval kolem vozidel. Jeho dva kolegové pracovali za svodidly na odstranění větví, nic se jim nestalo. Řidiči cisterny se ze zdemolované kabiny pomohli hasiči, utrpěl lehčí poranění, na jeho vyproštění nebylo potřeba použít hydraulické zařízení. Pro sraženého silničáře přiletěl vrtulník LZS. Hasiči asistovali záchranářům při jeho ošetření a transportu. Nehoda úplně uzavřela dálnici ve směru na Rozvadov. Kabina cisterny prorazila středová svodidla a zasahovala do travnatého pásu v protisměru. Proto bylo nutné uzavřít i rychlý pruh ve směru na Prahu. Oba dva směry byly uzavřeny pouze po dobu přistávání a odlétání vrtulníku. Z cisterny unikla nafta. Hasiči zasypali kontaminovanou dálnici sorbentem. Před samotným vyproštěním cisterny, o které se postarala specializovaná firma, museli hasiči přečerpat asi 100 litrů hydraulického oleje do náhradních barelů. Nehoda zkomplikovala provoz nejen na dálnici, doprava kolabovala i na silnici II/605 na tzv. staré Plzeňské.

Stanice Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Volduchy 26.9.2016 16:20:38
Za Volduchy ve směru na Těškov hasiči z Rokycan zlikvidovali následky nehody dvou osobních aut. Vozidla se střetla čelně. ZZS odvezla do nemocnice 1 zraněnou osobu. Hasiči z vozovky odstranili střepy a pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Broumov 26.9.2016 14:28:40
V Broumově jednotka SDH Planá zlikvidovala následky nehody osobního auta.

Planá

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Kladruby, Pozorka 26.9.2016 14:46:09
Na silnici mezi Kladruby a Lštění hasiči ze Stříbra poskytli zraněnému motorkáři předlékařskou pomoc, nasadili mu krční limec a podávali kyslík. Po příjezdu ZZS asistovali dále při jeho ošetření a transportu do sanitky. Z motorky unikly provozní kapaliny, hasiči je zlikvidovali pomocí sorbentu.

Stanice Stříbro

vytisknout  e-mailem