HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 26. února 2016

SVOD

 

 

 

Okres Klatovy

26.2.2016 DN NA x viadukt Klatovy (1).jpgDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Klatovy, 5. května 26.2.2016 7:14:02
V pátek 26. února 2016 krátce po sedmé hodině ráno v Klatovech se další kamion snažil podjet železniční viadukt zakazující vjezd vozidel, jejichž výška přesahuje 3,7 metru. Jedná se o šestý neúspěšný pokus za poslední rok. K nehodě vyjeli místní hasiči a jednotka SŽDC Plzeň. Nehoda uzavřela provoz jak na silnici, tak na trati. Tahač s chladírenským návěsem se zaklínil pod viadukt, o jeho stěny si poničil střechu a boky návěsu zhruba do poloviny jeho délky. Hasiči překontrolovali konstrukci viaduktu a přeměřili trať, nehoda nenapáchala na železniční stavbě žádné škody. Po zaměření nehody Policií ČR hasiči odklidili kusy izolační hmoty z návěsu, která byla okolo kamionu rozházená. Řidič vyvázl bez zranění. V době příjezdu jednotky již PČR odkláněla dopravu.

Stanice Klatovy(L) SŽDC Plzeň

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Plánice, Klatovská 26.2.2016 22:44:01
V Plánici jednotka z Klatov odstranila pomocí sorbentu olejovou skvrnu o rozměrech cca 8x3 metry.

Stanice Klatovy(L)

Okres Plzeň-město

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň, Skvrňany, Lábkova 26.2.2016 8:39:32
V Plzni Skvrňanech hasiči z PS Střed otevřeli byt a do příjezdu ZZS pečovali o pacientku.

Stanice Plzeň Střed

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň, Jižní Předměstí, Dobrovského 26.2.2016 16:03:16
V Plzni na zastávce MHD Dobrovského hasiči z PS Střed prolili vodou doutnající odpad v koši. Ke škodě nedošlo.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-jih

26.2.2016 požár Příchovice.JPGPOŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Příchovice 26.2.2016 2:38:25
V pátek 26. února 2016 po půl třetí ráno přijalo operační středisko informaci o požáru ve firmě ILV s. r. o. v Příchovicích. Společnost se zabývá vývojem, výrobou a montáží elektronických dílů, mimo jiné osazováním desek plošných spojů i realizací fotovoltaických elektráren. Operační středisko k požáru postupně vyslalo 9 jednotek z Přeštic, okolních vesnic a jako posilu Plzeňské hasiče s Cobrou a výškovou technikou AP 37. Požár vznikl ve skladu elektroniky v regálu, šířil se mezistropním prostorem a vyšplhal se až na střechu. Hasiči na likvidaci požáru nasadili 3C proudy vnitřkem budovy a další z výškové techniky. Oheň se jim podařilo udržet v jedné části skladu, místnost vybavenou drahou technologií se jim podařilo zachránit. Na administrativní budově, která na sklad stavebně navazuje, obrovským žárem popraskaly okenní tabule, ale plameny se do ní nedostaly. Další škody napáchaly saze, které pokryly veškeré zařízení uvnitř obou budov. Před pátou hodinou ráno se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Hasiči termokamerou vyhledávali horká místa a lokální ohniska dohašovali. Hydrant v areálu firmy zásoboval vodou plošinu. Ostatní hasební vodu hasiči na místo dopravovali kyvadlově, čerpací stanoviště hasiči zřídili na řece u hřiště. Zásah komplikoval mráz a namrzající hasební voda. Velitel zásahu požádal SÚS, aby zledovatělý povrch ošetřila posypem, a tím zajistila bezpečí pohybu jak v areálu firmy, tak na trase kyvadlové dopravy. Po sedmé hodině ráno se na požářišti vystřídaly směny a hasiči začali z budovy odčerpávat hasební vodu. Požár napáchal škody předběžně za 100 milionů korun. Tato částka se může ještě v průběhu vyšetřování změnit. Příčinu vzniku požáru určí až další šetření a speciální expertízy.

Stanice Plzeň Košutka (L) Stanice Plzeň Slovany Stanice Přeštice(L) Dnešice Dolce Chlumčany (P) Přeštice (V/P) Švihov (V/P) Vřeskovice

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Příchovice 26.2.2016 11:14:13
Hasiči z Přeštic pomohli ZZS s transportem zraněné osoby z lesa u Příchovic do sanitky. Lesní cesta byla pro zásahovou techniku příliš úzká, hasiči museli nést pacienta nepřístupným terénem a přes potok.

Stanice Přeštice(L)

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Dobřany 26.2.2016 16:32:54
U Dobřan místní dobrovolní hasiči zlikvidovali následky nehody dvou osobních aut.

Dobřany (C/Z/V/U/H/P)

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Chlumčany, Boženy Němcové 26.2.2016 16:35:16
Hasiči z Přeštic vyjeli do obce Chlumčany k požáru ve sklepní kotelně RD. Požár vznikl v důsledku toho, že těsně vedle kotle na tuhá paliva ponechali majitelé položené papíry a noviny. Při příjezdu jednotky byl požár již uhašen. Hasiči odvětrali kotelnu a termokamerou překontrolovali kotel, kouřovod a okolí místa požáru. Skrytá ohniska nenalezli. Dále hasiči pomohli ZZS při ošetření a transportu intoxikované osoby do sanitky.

Stanice Přeštice(L)

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Klášter 26.2.2016 16:40:31
Hasiči z Nepomuku vyjeli k obci Klášter, kde nad stezkou pro chodce visel vyvrácený vzrostlý dub. Technika HZS na odstranění stromu nestačila. Hasiči oznámili stav starostovi obce a obehnali nebezpečný prostor páskou "vstup zakázán". O odstranění stromu se postará obec.

Stanice Nepomuk

26.2.2016 DN Chotíkov.JPGOkres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Chotíkov 26.2.2016 21:34:15
Za Plzni ve směru na Chotíkov hasiči z CPS Košutka odstranili z vozovky následky nehody osobního auta a autobusu. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Plzeň Košutka (L)

 

26.2.2016 DN Přívětice (2).JPGOkres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Přívětice 26.2.2016 7:45:50
Před Přívěticemi v zatáčce u hřbitova profesionální a dobrovolní hasiči z Radnic asistovali ZZS při ošetření sraženého chodce a jeho transportu do vrtulníku LZS.

Stanice Radnice Radnice (C/Z/P)

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Přimda, Mlýnec 26.2.2016 4:17:40
Na dálnici D5 u exitu Mlýnec hasiči z Tachova odstranili pomocí sorbentu olej uniklý z havarovaného nákladního auta. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. O zajištění místa nehody a úklid použitého sorbentu se postarala SSÚD. U Nové Hospody hasiči z Tachova odstranili z vozovky pomocí sorbentu a sorpčních rohoží provozní kapaliny uniklé v důsledku nehody osobního a nákladního auta.

Stanice Tachov(L)

26.2.2016 DN Nová Hospoda.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Bor, Nová Hospoda 26.2.2016 14:48:35
U Nové Hospody hasiči z Tachova odstranili z vozovky pomocí sorbentu a sorpčních rohoží provozní kapaliny uniklé v důsledku nehody osobního a nákladního auta.

Stanice Tachov(L)

vytisknout  e-mailem