HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 26. července 2015

SVOD

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Nýrsko, Jiráskova 26.7.2015 22:37:36
V Nýrsku došlo k poškození rozvodu teplé vody a následnému úniku vody. Opravář provizorně drobnou prasklinu utěsnil, hasiči vodu odčerpali.

Stanice Klatovy(L), Nýrsko PG,AMDS,SMS (U/H/P)

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň, Vnitřní Město, sady Pětatřicátníků 26.7.2015 9:01:55
V centru Plzně hasiči z PS Střed uzavřeli HUV ve sklepě bytového domu, kde došlo k poškození kohoutku a následnému úniku vody. Nájemci byli poučeni o dalším postupu.

Stanice Plzeň Střed

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Plzeň, Slovany, Východní Předměstí, Zahradní 26.7.2015 11:00:46
V Plzni vyhlásilo operační středisko poplach jednotkám ze Slovan a Středu a vyslalo je k požáru pod střechou bytového domu v Liliově ulici na Slovanech. Na místě zjistili, že došlo k zahoření koaxiálních kabelů v kovové chráničce, která byla propojena na železný stožár antény. Hasiči vypnuli přívod elektriky a požár zlikvidovali pomocí sněhového hasicího přístroje. Rozebrali zateplovací podhledové desky a ochladili stožár i mezikrokevní prostor. Požár napáchal škody předběžně za 2 tisíce korun.

Stanice Plzeň Slovany, Stanice Plzeň Střed, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Plzeň, Koterov, U Seřadiště 26.7.2015 13:17:49
Hasiči ze Slovan společně s PČR a MěP navedli stádo divokých prasat, která se pohybovala v těsné blízkosti čtyřproudové silnice, přes komunikaci a železniční trať do přilehlých polí. Provoz byl po dobu zásahu zastaven.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR, Obecní policie

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň, Severní Předměstí, Sokolovská 26.7.2015 18:15:40
Jednotkám HZS Košutka a SDH Bolevec byl vyhlášen požární poplach z důvodu podezření na požár v bytě v Sokolovské ulici a možné úmrtí. Na bouchání na dveře nikdo nereagoval. Vzhledem k tomu, že z bytu vycházel dým a z důvodu nebezpečí z prodlení hasiči vnikli do bytu násilně vykopnutím dveří. Prostor bytu byl silně zakouřen, na sporáku se nacházel hrnec se zavařovacími sklenicemi již bez vody. Hasiči vypnuli plynový sporák a hrnec ochladili ve dřezu. Společně s policií hasiči prohledali byt, uvnitř se naštěstí nikdo nenacházel. Byt byl odvětrán přirozenou cestou.

Stanice Plzeň Košutka (L), Bolevec SMS, AMDS,©
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

HZS Plzeňského kraje přišla ve spojitosti s touto událostí následující stížnost:
Obyvatelům plzeňské čtvrti Lochotín opět pokazila poklidný letní nedělní večer hasičská siréna, která se ROZEŘVALA dnes v 18.17 hodin. Pokračuje tak šikanující hluk hasičské sirény, další v sérii nevhodného vyhlašování hasičských poplachů na Bolevecké návsi.

S odkazem na další text:
Dnes, jednu hodinu po půlnoci, se opět rozezněla Boleveckou návsí siréna svolávající členy SDH Bolevec k výjezdu jednotky. Jde vzhledem k lokalitě o nejméně vhodný způsob vyhlášení poplachu, který všechny v širokém okolí obtěžuje mimořádně hlasitým a nepříjemným tónem. Je na místě zmínit, že takový poplach je podle § 10 vyhlášky Ministerstva vnitra o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany č. 247/2001 Sb. možné vyhlásit mnohem vhodnějšími prostředky - například také prostředky telefonního a rádiového spojení, které by neohrožovalo a neobtěžovalo obyvatele uprostřed noci nadměrným hlukem. Zkrátka a dobře - všech prostředků by se mělo užívat rozumně a s ohledem na lokalitu. Veřejné zdraví je také důležité a siréna této intenzity hodinu po půlnoci na zdraví rozhodně nikomu nepřidá a není v době např. mobilních telefonů nebo pagerů nezbytná.

Odpoveď HZS:
Kromě toho, že stížnost považujeme za nevhodnou, je povinností upozornit na to, že jednotku dobrovolných hasičů zřizuje obec. Za způsob vyhlašování poplachu zodpovídá obec. Každé vyhlašování poplachu a svolávání jednotek má své opodstatnění. V případě, že Vám začne hořet chalupa, budete rádi, že Vaše dobrovolné hasiče probudila siréna a že ta samá siréna probudila i Vás. Co Vám totiž za hasiče mohu slíbit, zpráva od nás Vás určitě neprobudí.

26.7.2015 požárPOŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Plzeň, Bolevec 26.7.2015 20:00:52
V Plzni Bolevci u konečné tram 4 hasiči z Košutky zlikvidovali požár přístřešku lidí bez domova. Ke škodě nedošlo.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Obecní policie

Okres Plzeň-sever

26.7.2015 požár OA po DN Záluží.JPGPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Třemošná, Záluží 26.7.2015 4:22:21
Mezi Plzní a Zálužím narazilo osobní auto do stromu a následně vzplálo. Při příjezdu jednotek HZS Košutka a SDH Třemošná hořelo auto v plném rozsahu, požár zasáhl i část lesa. Posádka vozidla se v autě ani v jeho blízkosti nenacházela, skupina hasičů společně s policií prohledávala okolí. Hasiči zlikvidovali požár dvěma vysokotlakými proudy. Po vyšetření nehody policií museli hasiči porazit a rozmanipulovat poškozený strom, který hasiči porazit a rozmanipulovat poškozený strom, který hrozil pádem. Řidič se v průběhu zásahu dostavil na místo události, ve vozidle cestoval sám. Hasiči mu poskytli první pomoc. Škody předběžně vyčíslil vyšetřovatel na 60 tisíc korun.

Stanice Plzeň Košutka (L), Třemošná © SMS, AMDS (P), Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Úlice, Hracholusky 26.7.2015 11:14:12
U Hracholusek požár pole 20 x 20 metrů poblíž tratizlikvidovaly jednotky HZS Nýřany, SŽDC Plzeň, SDH Město Touškov, SDH Nýřany, SDH Pňovany a SDH
Vochov. Provoz na trati byl po dobu zásahu zastaven.

SŽDC Plzeň, Nýřany KANG, AMDS, SMS (U/V/H/P) , Bdeněves ©, AMDS, SMS (P), Město Touškov ©, AMDS, SMS (P), Pňovany © AMDS SMS (P), Vochov © (P), Stanice Nýřany,
Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Dolany 26.7.2015 17:27:33
V Dolanech hasiči z Košutky odstranili z vozovky olej uniklý z proražené vany OA. Skvrna se táhla v délce cca 400 metrů.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Žihle 26.7.2015 17:36:20
Dopravní nehoda osobního auta částečně zablokovala dopravu u obce Žihle. ZZS odvezla zraněnou osobu do nemocnice. Z auta neunikly žádné provozní kapaliny. Na místě zasahovaly jednotky HZS Plasy a SDH Žihle.

Stanice Plasy, Žihle ©, AMDS, SMS (P)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Rokycany

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Veselá 26.7.2015 10:31:46
Do Pekla u obce Veselá vyslalo operační středisko k požáru roubenky jednotky HZS Rokycany, SDH Mirošov, SDH Nevid a místního SDH. Hasiči na likvidaci požáru nasadili 2C proudy a jeden vysokotlak. Po rozebrání stropních konstrukcí dohasili skrytá ohniska a následně překontrolovali budovu termokamerou. Uvnitř se nikdo nenacházel. Hasební vodu hasiči doplnili hasiči z rybníčku na pozemku. Požár napáchal škody předběžně za půl milionu. Příčina vzniku požáru se prošetřuje.

Stanice Tachov(L), Stanice Rokycany, Veselá ©, AMDS, SMS, Mirošov ©,SMS, AMDS (P), Nevid AMDS, SMS
Policie ČR

Okres Tachov

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Rozvadov 26.7.2015 20:36:57
Za Rozvadovem ve směru na hranice hsaiči z Tachova společně s místními zlikvidovali požár starého klestu. Ke škodě nedošlo.

Stanice Tachov(L), Rozvadov AMDS, SMS, © (P)

Středočeský kraj, okres Rakovník

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Čistá, Nová Ves 26.7.2015 11:27:08
Do Středočeského kraje za Novou Ves ve směru na Lhotu vyjela jako posila jednotka SDH Kralovice k požáru pole. Více informací HZS SČK.

Kralovice KANG, AMDS, SMS (U/P)

vytisknout  e-mailem