HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 22. října 2017

SVODOkres Domažlice

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ STROMU; Vidice, Libosváry 22. 10. 2017 1:17:26
U obce Libosváry dobrovolní hasiči z Mířkova odstranili ze silnice padlý strom.

Mířkov

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Štichov 22. 10. 2017 9:20:43
Ve Štichově hasiči ze Staňkova společně s SÚS zlikvidovali ze silnice v úseku asi 200 metrů naftu.

Stanice Staňkov

Okres Klatovy

104DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Čachrov, Javorná 22. 10. 2017 10:20:24
V neděli 22. října 2017 v 10:20 hodin vyhlásilo operační středisko poplach hasičům v Železné Rudě a vyslalo je směrem na Javornou k dopravní nehodě dvou osobních aut. Vozidla se střetla ve velké serpentině nedaleko odbočky na Zhůří. Velitel zásahu si po příjezdu na místo události okamžitě povolal posilovou jednotku z Klatov a zároveň si vyžádal na pomoc Horskou službu. Na základě jeho informací přímo z místa zásahu se urgovaly i další posily ZZS a záchranářský vrtulník. V obou vozidlech zůstali zaklínění lidé. V jednom vozidle sám řidič v bezvědomí. V druhém těžce zranění manželé, jejich synovi se podařilo otevřít dveře, ale vážná zranění mu nedovolila vystoupit. Hasiči okamžitě uzavřeli celou silnici a připravili na odpočívadle vzdáleném od nehody asi 400 metrů přistávací plochu pro vrtulník. Hasiči vyprostili všechny zaklíněné osoby ze zdemolovaných kabin, museli použít hydraulické zařízení. Řidiče v bezvědomí pomáhali ZZS resuscitovat, oživit se ho nepodařilo. Hasiči asistovali ZZS i při ošetření těžce zraněných osob z druhého vozu. Manžele uložili do vakuové matrace a předali členům Horské služby, která je okamžitě převezla k vrtulníku. Chlapce odvážela ZZS do nemocnice v Klatovech, kam se pro něj vrtulník vrátil. Po odtransportování zraněných a odjezdu pohřební služby si hasiči museli poradit se značně znečištěnou vozovkou. Z vozidel uniklo velké množství provozních kapaliny a v úseku desítek metrů se nacházely střepy i části karoserií. Po celou dobu zásahu nebylo možné kolem nehody projet. Provoz byl zastaven na téměř 5 hodin.

Stanice Klatovy Železná Ruda

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY; Budětice 22. 10. 2017 11:56:26
V Buděticích hasiči ze Sušice zachránili z poškozené výškové plošiny dva muže.

Stanice Sušice

Okres Plzeň-město

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Plzeň, Jižní Předměstí, Jízdecká 22. 10. 2017 3:35:23
V Plzni na křižovatce ulic Jízdecká a Pobřežní zlikvidovali hasiči následky nehody osobního auta a pomohli vozidlo naložit na odtahovou službu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Provozní kapaliny z havarovaného vozidla neunikly.

Stanice Plzeň Střed

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plzeň, Jižní Předměstí, Dvořákova 22. 10. 2017 10:23:12
V Plzni v ulici Dvořákova hasiči z PS Střed monitorovali koncentrace CO v bytě, ve kterém ZZS ošetřovala intoxikovanou osobu. Ještě před příjezdem hasičů ZZS otevřela okna a zajistila tak odvětrání prostor. Hasiči následně již nezaznamenali přítomnost nebezpečného plynu. Na místo se dostavil technik RWE , který zjistil technickou závadu na spalinové cestě plynového spotřebiče.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-sever

POŽÁR-TRAFOSTANICE, ROZVODNY; Myslinka 58 22. 10. 2017 18:06:39
V Myslince jednotky HZS Nýřany, HZS Plzeň Košutka a SDH Město Touškov zlikvidovaly požár rozvodna určené pro průmyslový objekt pomocí CO2. Požár zavinila pravděpodobně technická závada. Škody vyšetřovatel vyčíslil předběžně na částku 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 1 milion. 

Stanice Plzeň Košutka Stanice Nýřany Město Touškov

Okres Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Hrádek, Nová Huť, 1. máje 22. 10. 2017 14:56:16
V Nové Huti hasiči z Rokycan otevřeli zabouchnutý byt.

Stanice Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Rokycany, Nové Město, Pod Ohradou 22. 10. 2017 21:30:28
V Rokycanech hasiči otevřeli zamčené osobní auto.

Stanice Rokycany

vytisknout  e-mailem