HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 22. dubna 2017

SVODOkres Domažlice

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY; Kout na Šumavě 22.4.2017 9:25:44
U obce Kout na Šumavě v lokalitě Na Klobouku jednotky HZS Domažlice a místního SDH asistovali PČR zajistit místo události a při transportu zemřelé osoby.

Stanice Domažlice Kout na Šumavě

Okres Klatovy

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Nýrsko 22.4.2017 13:02:14
U obce Nýrsko jednotky HZS Klatovy a místního SDH zlikvidovaly asi 1,5 kilometru dlouhou skvrnu od oleje. Skvrna se táhla od centra přes kruhový objezd dál po silnici č. 191 směrem na Železnou Rudu. S ohledem na rozsah hasiči požádali o pomoc SÚS. Jen hasiči spotřebovali na likvidaci oleje přes 150 kg sorbentu, další sorbent zajistila SÚS. Zásah hasičům komplikovala závodní vozidla projíždějící na Rallye Šumava. Po celou dobu zásahu hasiči museli řídit v celém úseku dopravu a především dbát kvůli provozu zvýšené opatrnosti.

Stanice Klatovy Nýrsko

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Sušice 22.4.2017 13:45:31
V Sušici hasiči zasahovali u nehody dvou osobních aut. ZZS si převzala dvě zraněné osoby do péče a po jejich stabilizaci je odvezla do nemocnice. Hasiči odstavili vozidla ke krajnici, aby nepřekážela silničnímu provozu, a pomocí sorbentu odstranili uniklé provozní kapaliny.

Stanice Sušice

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Petrovice u Sušice, Kojšice 22.4.2017 15:26:49
V obci Kojšice jednotky HZS Sušice a SDH Petrovice u Sušice zlikvidovaly požár sazí v komíně RD. K rozšíření požáru mimo komínové těleso nedošlo, žádné škody nevznikly.

Stanice Sušice Petrovice u Sušice

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Srní, Údolí 22.4.2017 19:47:53
V Srní v sídelní jednotce Údolí jednotky HZS Sušice a místního SDH zlikvidovaly cca 1 kilometr dlouhou skvrnu od oleje.

Stanice Sušice Srní

Okres Plzeň-město

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Šťáhlavy 22.4.2017 10:29:42
U Šťáhlav hasiči z PS Plzeň Slovany zasahovali u dopravní nehody osobního auta. Vozidlo se během nehody převrátilo na střechu. Vyprostit z něj posádku nebylo potřeba, ZZS odvezla 1 osobu do nemocnice. Provozní kapaliny z havarovaného vozu neunikly.

Stanice Plzeň Slovany

22.4.2017 (PM 14.24) požár OA v garáži, Plzeň-Nad Bezovkou.JPGPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň, Jižní Předměstí, Nad Bezovkou 22.4.2017 14:24:23
V sobotu 22. dubna 2017 krátce před půl třetí odpoledne vyhlásilo operační středisko poplach hasičům v Plzni na stanici Střed a vyslalo je do ulice Boettingerova k požáru osobního auta uvnitř řadové garáže. Vzhledem k tomu, že hrozilo rozšíření požáru na střešní konstrukci, vyžádal si velitel zásahu výjezd posilové cisterny. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu do deseti minut od příjezdu na místo události. Ze zasaženého prostoru hasiči vynesli svářecí soupravu a dvě tlakové láhve s LPG. Hasiči je přeměřili pomocí termokamery, nebezpečí jejich výbuchu bylo vyloučeno. Aby hasiči zkontrolovali, zda se požár nerozšířil do přilehlých prostor, museli použít rozbrušovací pilu a vylamovače zámků. Majitelé těchto násilně otevřených prostor byli kontaktováni prostřednictvím PČR. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na půl milionu. Mezi možné příčiny, které se nadále prošetřují, spadá nedbalost při sváření.

Stanice Plzeň Střed

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plzeň, Severní Předměstí, Pod Záhorskem 22.4.2017 20:02:16
V Plzni Pod Záhorskem hasiči z PS Střed zasahovali u dopravní nehody třech osobních aut. Po dovyšetření nehody policií hasiči pomohli naložit všechna auta na odtahovou službu. ZZS se postarala o tři zraněné osoby.

Stanice Plzeň Střed

Okres Tachov

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Stráž, Strachovice 22.4.2017 9:53:51
U obce Stráž hasiči z Tachova odstranili ze silnice poškozený kabel telefonního vedení a sloup. O situaci na místě byl informován dispečink Telekomu.

Stanice Tachov

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Tachov, Za školou, Školní 22.4.2017 17:34:19
V Tachově místní jednotky HZS a SDH společně s jednotkou SDH Planá zasahovaly u požáru, který vznikl v důsledku ponechání hořící svíčky na vaně. V bytě se v době požáru nenacházela žádná osoba. Kočku, kterou hasiči uvnitř nalezli, předali do péče sousedce. Hasiči do bytu uzavřeli přívod vody i elektřiny. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 5 milionů.

Stanice Tachov Tachov Planá

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Bor, Vysočany 22.4.2017 18:45:59
Ve Vysočanech jednotky HZS Tachov a SDH Bor zlikvidovaly pomocí sorbentu olejovou skvrnu o rozsahu cca 2,5 x 300 metrů. Olej unikl z poškozeného traktoru.

Stanice Tachov Bor

Středočeský kraj, okres Rakovník

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Břežany 22.4.2017 15:20:05
Operační středisko HZS Středočeského kraje si vyžádalo dobrovolné hasiče z Kralovic, aby pomohlo jednotce HZS Rakovník u dopravní nehody osobního auta, které skončilo mezi Čistou a Kožlany v poli. Řidič vyvázl bez zranění, dvě spolucestující odvezla ZZS do nemocnice. Více informací HZS SČK.

stanice Rakovník Kralovice

vytisknout  e-mailem