HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 20. ledna 2018

SVOD

Okres Domažlice

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Horšovský Týn,U garáží  20. 1. 2018 0:36:12
Jednotka SDH Horšovský Týn vyjela k součinnosti se ZZS při transportu pacienta do vozu záchranky.

Horšovský Týn

20.1.2018DN Mířkov.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Mířkov 20. 1. 2018 9:09:00                                                   K dopravní nehodě jednoho osobního automobilu u obce Mířkov vyjely jednotky PS Staňkov a SDH Bělá nad Radbuzou. Osobní vozidlo vylétlo ze silnice a narazilo do stromu. Uvnitř byly dvě zraněné osoby. Při příjezdu našich jednotek již na místě zasahovala LZS a PČR. Spolujezdkyni odvezla ZZS vozem. Řidiče musela naše jednotka vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Stanice Staňkov Bělá nad Radbuzou

Okres Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Bojanovice 20. 1. 2018 2:35:20                                                                                                               K dopravní nehodě jednoho osobního automobilu vyjela jednotka PS Horažďovice k obci Bojanovice. Automobil se nacházel nad srázem a hrozilo jeho zřícení. Hasiči auto vytáhli pomocí navijáku. Řidička byla nezraněna.

Stanice Horažďovice

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Javorná 20. 1. 2018 8:42:44                                                                                                                             K dopravní nehodě dvou osobních automobilů vyjela jednotky PS Železná Ruda a SDH Železná Ruda do Javorné. Na místě již zasahovala PČR a ZZS. Dvě zraněné osoby již byly v péči ZZS. Jednotky provedly protipožární opatření a řídily dopravu v místě nehody.

Stanice Železná Ruda Železná Ruda

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ STROMU; Kašovice 22 20. 1. 2018 10:56:54                                                                                                     Jednotka PS Sušice vyjela k odstranění stromu z vozovky.

Stanice Sušice

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Rejštejn 20. 1. 2018 11:24:50                                                                                        K uvíznutému autobusu mezi Rejštejn a Čeňkovu Pilu vyjely jednotky PS Sušice a SDH Srní. Autobus projel příkopem a zůstal nakloněný nad mezí. Jednotky zajistily autobus proti pohybu a vyčkaly na odtah. Silnice byla po dobu zásahu neprůjezdná.

Stanice Sušice Srní

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Sušice, Mariánská 11 20. 1. 2018 16:09:57                                                                     Na žádost PČR vyjela jednotka PS Sušice k otevření dveří RD. V domě se svítilo a nikdo neodpovídal na bouchání, panovala obava o zdraví majitelky. Po vylomení dveří se uvnitř nikdo nenacházel Místo předáno PČR.

Stanice Sušice

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Sušice,Pátera Ferdy 1347 20. 1. 2018 16:29:06                                                            Do ulice Pátera Ferdy vyjela PS Sušice k dalšímu otevření zabouchnutého bytu. Matka s dětmi venku, uvnitř jídlo na plotně.

Stanice Sušice

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Nalžovské Hory 20. 1. 2018 18:03:18                                                                      PS Horažďovice a JSDH Nalžovské Hory vyjely k odstranění zlomené větve spadlé na kotvící lano sloupu veřejného osvětlení ve výšce asi 8m. Na místo byla povolána výšková technika a hasiči větev odstranili.

Stanice Horažďovice Nalžovské Hory

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Klatovy  20. 1. 2018 23:41:09                                                                                                                    Jednotka PS Klatovy vyjela k úklidu po dopravní nehodě jednoho osobního automobilu. DN bez zranění, k úniku provozních kapalin nedošlo.

Stanice Klatovy

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Terezie Brzkové 20. 1. 2018 4:33:43                                                                                                    K součinnosti se ZZS při snesení pacienta do vozu vyjela jednotka PS Střed.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Libušínská 20. 1. 2018 8:36:36                                                                                                                     Jednotka PS Slovany vyjela k čerpání vody ze zatopeného sklepa v Libušínské ul.

Stanice Plzeň Slovany Božkov Nedojela

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Lábkova 20. 1. 2018 10:56:06                                                                                                             K úniku plynu v bytovém domě v Lábkově ulici vyjely jednotky PS Střed, PS Košutka a SDH Skvrňany. Jednotky provedly měření koncentrace plynů ve vzduchu a společně s pracovníkem fy. Innogy nalezly únik plynu ze sporáku v jednom z bytů. Jednotky provedly odvětrání budovy a bytů přirozenou ventilací.

Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Střed Skvrňany

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Kyšice 20. 1. 2018 17:31:25                                                                                                                                K dopravní nehodě za sjezd na Kyšice vyjela jednotky PS Střed a SDH Kyšice. Vozidlo vylétlo z vozovky a sjelo do příkopu, kde se obrátilo na střechu. Došlo ke zranění jedné osoby. Jednotky zabezpečily místo nehody, odpojily akumulátor a provedly protipožární opatření. Zraněná osoba byla předána ZZS.

Stanice Plzeň Střed Kyšice

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Touškovská 20. 1. 2018 17:51:36                                                                       Na žádost PČR vyjela jednotka PS Košutka k otevření bytu v Touškovské ulici. Majitelka bytu několik dní nevycházela a nezvedala telefon. Po otevření bytu byla majitelka nalezena uvnitř při vědomí. Poté byla předána do péče ZZS.

Stanice Plzeň Košutka

Okres Plzeň-jih 

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Dolní Lukavice 20. 1. 2018 5:31:03                                                                                                                Jednotka PS Přeštice vyjela k dopravní nehodě u Horní Lukavice. Na místě již zasahovala PČR a ZZS. Jednotka provedla protipožární opatření.

Stanice Přeštice

20.1.2018 DN Honezovice.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Honezovice 20. 1. 2018 13:59:04                                  K dopravní nehodě jednoho osobního vozu vyjely jednotky PS Staňkov a SDH Stod mezi obce Honezovice a Nedražice. Osobní vozidlo narazilo do stromu a řidič zůstal uvnitř zaklíněn. Po vyproštění si muže převzala do péče LZS.

Stanice Staňkov Stod

Okres Plzeň-sever 

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Česká Bříza  20. 1. 2018 11:29:37                                                                                                                                     Jednotky PS Košutka, SDH Zruč a SDH Česká Bříza vyjely k nahlášenému požáru nízké budovy. Po příjezdu na místo a následném průzkumu bylo zjištěno, že se nejedná o požár, ale o únik dýmu z vydrolené spáry v komíně. Dým pronikal v místě mezi komínem a podlahou. Jednotky provedly vyskladnění kotle a kontrolu termokamerou. Majitel předložil platnou kontrolu spalinových cest.

Stanice Plzeň Košutka Česká Bříza Zruč

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Vochov 20. 1. 2018 17:39:53                                                                                                                 Jednotka PS Košutka vyjela k dopravní nehodě dvou osobních automobilů mezi obcemi Křimice a Kozolupy. Jedno vozidlo skončilo po nárazu mimo vozovku. Poškodilo dopravní značku a el. sloupek. Ve voze byla jedna zraněná osoba, která byla předána do péče ZZS. K dalším zraněním nedošlo.

Stanice Plzeň Košutka

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Mlýnec 20. 1. 2018 9:53:31                                                                                                                               K dopravní nehodě jednoho osobního vozidla u obce Mlýnec vyjely jednotky PS Tachov a SDH Přimda. Jednotky provedly protipožární opatření a dvěma odobám z havarovaného vozidla poskytly předlékařskou pomoc. Zranění byli předáni do péče ZZS.

Stanice Tachov Přimda

POŽÁR-ODPAD, OSTATNÍ; Nové Sedliště 20. 1. 2018 18:25:13                                                                                                                                   K požáru odpadu do obce Nové Sedliště vyjely jednotky PS Tachov a SDH Nové Sedliště.

Stanice Tachov Nové Sedliště

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Tachov, Pod nádražím 20. 1. 2018 20:35:52                                                              K požáru lokomotivy na nádraži v Tachově vyjely jednotky PS Tachov, SDH Tachov a SŽDC Cheb. Průzkumem bylo zjištěno, že nešlo o požár, ale o technickou závadu na naftovém topení. Místo předáno SŽDC.

Stanice Tachov Tachov SŽDC Cheb

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA;Tachov, Bor, Bor, Borská 526 20. 1. 2018 23:19:36                                                                              JSDH Bor vyjela na žádost o součinnost se ZZS ke transportu pacienta do vozu ZZS.

Bor

vytisknout  e-mailem