HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 19. ledna 2017

SVODOkres Domažlice

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Horšovský Týn, Horšov 19.1.2017 14:52:46
V Horšově hasiči ze Staňkova odstranili z vozovky PHM, které unikly v důsledku střetu osobního auta s kamionem. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Staňkov

 

19.1.2017 (KT 8.51) UNL Janovice nad Úhlavou.JPGOkres Klatovy

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Janovice nad Úhlavou, Nádražní 19.1.2017 8:51:30
V Janovicích nad Úhlavou v areálu dřevařského závodu hasiči z Klatov zlikvidovali olej, který unikl z vysokozdvižného vozíku. Místo sorbentu použili piliny, jejich likvidaci zajistil majitel firmy.

Stanice Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Srní, Horky u Srní 19.1.2017 12:36:33
Mezi obcemi Srní a Prášily zasahovaly jednotky HZS Sušice, SDH Srní a Národního parku u dopravní nehody osobního auta. Vozidlo sjelo do příkopu, provozní kapaliny z něj neunikly. Všichni tři cestující opustili vozidlo sami bez cizí pomoci. Řidička utrpěla zranění lehčího charakteru, dva spolucestující vyvázli bez zranění. Odtah vozidla si zajistila řidička sama.

Národní park Šumava Stanice Sušice Srní

TECHNICKÁ POMOC-MĚŘENÍ KONCENTRACÍ; Chanovice 19.1.2017 14:10:54
V Chanovicích jednotky HZS Horažďovice a HZS Nepomuk zasahovaly u nahlášeného úniku plynu v místním dřevozpracujícím podniku. Únik zjištili zaměstnanci ve skladové hale. Po příjezdu na místo byl v hale cítit propanbutan. Detekční přístroje HZS nenaměřily žádnou koncentraci plynu. Ve skladové hale není žádný rozvod plynu, tlakové lahve ani klimatizace. Kanalizace se nenacházela přímo u haly, ani zde nebylo potvrzeno šíření plynu. Na místo se dostavili technici RWE, kteří nenaměřili žádné koncentrace plynu. MÚ si převzali s tím, že provedou rozsáhlejší měření po závodu.

Stanice Horažďovice Stanice Nepomuk

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Srní 19.1.2017 15:14:50
U obce Srní místní jednotka SDH odstranila ze silnice padlý strom.

Srní

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň, Bolevec, Gerská 19.1.2017 8:27:14
V Plzni v ulici Gerská hasiči z PS Košutka odčerpali vodu ze zatopeného obchodu drogerie. Uzavřeli v objektu jak HUV tak přívod el. proudu. Následně pomohli zachránit zboží. Obchod byl uzavřen.

Stanice Plzeň Košutka

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Plzeň, Jižní Předměstí, Klatovská třída 19.1.2017 8:47:04
Ve čtvrtek 19. ledna 2017 krátce před devátou hodinou vyjeli v Plzni jednotky z PS Košutka a PS Střed do areálu bývalé mlékárny v ulice Politických vězňů zachránit vážně zraněnou osobu, kterou přitlačilo nákladní vozidlo k nákladové rampě. Při cestě k zásahu došlo u křižovatky ulic Klatovská a Americká za tramvajovou zastávkou U Práce k tragické nehodě chodce a vozidla HZS Plzeňského kraje. Hasiči při cestě k zásahu měli zapnuté zvukové i světelné výstražné zařízení. I přes okamžitě poskytnutou první pomoc muž zemřel. Po dobu vyšetřování byla linka tramvaje č. 4 obousměrně nahrazena autobusovou dopravou. Případ si převzala Policie ČR. Dokud bude probíhat vyšetřování, HZS Plzeňského kraje není oprávněn poskytovat další informace.

Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Střed

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Plzeň, Severní Předměstí, 19.1.2017 11:06:28
V Plzni pod Rondelem na Karlovarské třídě hasiči z PS Střed zlikvidovali následky nehody osobního auta s kamionem. Řidičku OA odvezla ZZS do nemocnice na vyšetření.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Plzeň, Jižní Předměstí, Nad Bezovkou, Klatovská třída 19.1.2017 18:45:25
V Plzni na Klatovské hasiči vnikli do bytu. Jednotka vyčkala příjezdu ZZS a té pacienta předala.

Stanice Plzeň Střed

19.1.2017 (PS 10.45) požár sazí v komíně Rybnice.JPGOkres Plzeň-sever

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Rybnice 19.1.2017 10:45:29
Hasiči z Plas vyjeli do obce Rybnice zachránit majitele RD, který při likvidaci požáru sazí v komíně spadl ze střechy. Hasiči požár sazí zlikvidovali pomocí kominického náčiní a zároveň asistovali ZZS a LZS při ošetření pacienta.

Stanice Plasy

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Blatnice 19.1.2017 11:01:16
V Blatnici hasiči z Nýřan vnikli do rodinného domu. Uvnitř nalezli osobu v bezvědomí. Hasiči zajistili pacientce základní životní funkce a poskytli předlékařskou pomoc. Následně asistovali ZZS při dalším ošetření a jejím transportu do sanitky.

Stanice Nýřany

Okres Tachov

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Benešovice, Lom u Stříbra 19.1.2017 12:44:36
V Lomu u Stříbra hasiči ze Stříbra pomohli ZZS transportovat pacienta do sanitky.

Stanice Stříbro

vytisknout  e-mailem