HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 19. března 2018

SVODOkres Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY;Klatovy, Voříškova 19. 3. 2018 13:44:48                             K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli hasiči PS Klatovy. Při nehodě byl poškozen sloup veřejného osvětlení. Hasiči provedli protipožární opatření a zajištění místa nehody. Událost se obešla bez zranění.

Stanice Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Slavošovice 19. 3. 2018 15:23:57                                        K úklidu po dopravní nehodě dvou vozidel bez zranění vyjela jednotka PS Klatovy.

Stanice Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Horažďovice, Plzeňská 19. 3. 2018 15:36:49                                                                K otevření rodinného domu vyjela jednotka PS Horažďovice.

Stanice Horažďovice

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Hartmanice 19. 3. 2018 22:43:59                                                                                                                 Hasiči PS Sušice a SDH NP Šumava a obce Prášily vyjeli k dopravní nehodě jednoho vozidla mezi Chlum a Hartmanice, v němž cestovaly dvě osoby. Vozidlo se nacházelo na střeše mimo vozovku. Jedna zraněná osoba byla předána do péče ZZS. Jednotka SDH NP Šumava a obce Prášily byla odeslána zpět na základnu. Hasiči PS Sušice provedli protipožární opatření a otočili vozidlo na kola.

Stanice Sušice Správa NPŠ a Obec Prášily

Okres Plzeň-město

19_3_2018 požár buňky Bolevák (2).JPGPOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Bolevecké rybníky 19. 3. 2018 4:25:25                                                       K požáru stavební buňky u Boleveckého rybníka vyjely jednotky PS Košutka, PS Střed a SDH Bolevec. Chatka byla celá zasažená požárem. Vzhledem k tomu, že šlo o objekt určený k demolici, obešla se událost beze škod.

Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Střed Bolevec

TECHNICKÁ POMOC-OSOBA V NOUZI; Ke Kukačce 19. 3. 2018 7:46:09                                           Hasiči PS Střed vyjeli k asistenci s polohováním těžkého pacienta.

Stanice Plzeň Střed

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Sedlec, K Jezu 19. 3. 2018 18:34:48                                                                                                                               Hasiči PS Slovany, SDH Starý Plzenec a SDH Sedlec vyjeli k požáru chaty v ulici K Jezu. Jednalo se o požár střešní konstrukce v místě komínu. Požár menšího rozsahu. škoda 5tis. Kč

Stanice Plzeň Slovany Sedlec (PJ) Starý Plzenec

Okres Plzeň-jih

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Přeštice, Masarykovo nám. 19. 3. 2018 5:25:52                                                                                          K dopravní nehodě osobního automobilu bez zranění vyjela jednotka PS Přeštice. Hasiči provedli protipožární opatření a posyp uniklého oleje.

Stanice Přeštice

19_3_2018 DN OA do stodoly Chlumčany (1).JPGTECHNICKÁ POMOC-DESTRUKCE OBJEKTU; Chlumčany, Na Kovárně 19. 3. 2018 16:21:00
Jednotky PS Přeštice a SDH Chumčany vyjely k dopravní nehodě bez zranění. Řidička osobního vozidla nezvládla řízení a narazila do zdi stodoly. Došlo k částečnému zřícení zdi a hrozila destrukce objektu. Řidička naštěstí vyvázla bez zranění. V době příjezdu jednotek již bylo vozidlo naloženo na odtahové službě. Hasiči provedli stabilizování budovy pomocí výdřevy, kterou poskytl majitel poškozené stodoly, označení místa páskou.

Stanice Přeštice Chlumčany

19_3_2018 požár RD Dnešice (2).JPGPOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Dnešice 19. 3. 2018 22:31:59                                                                                                                                   Jednotky PS Přeštice, PS Slovany, SDH Přeštice a SDH Dnešice vyjely k požáru rodinného domu v Dnešicích. Požár vznikl prohořením trámu zazděného v tělese komínu. Jednotky musely rozebrat konstrukci stropu mezi přízemím a prvním patrem a dále také část stropu mezi prvním patrem a půdou aby bylo možné se dostat k ohniskům požáru. Uživatel objektu se nadýchal zplodin hoření. Hasiči mu poskytli kyslíkovou terapii a předali do péče ZZS. Na místě byla jako dohled ponechána jednotka SDH Dnešice. Škoda byla vyčíslena na 750tis. Kč.

Stanice Plzeň Slovany Stanice Přeštice Dnešice Přeštice

Okres Tachov

19_3_2018 DN Mlýnec - močůvka (3).jpgDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Mlýnec 19. 3. 2018 10:06:09                                                                                                                                              Hasiči PS Tachov a SDH Přimda vyjeli k dopravní nehodě cisterny převážející močůvku. Návěs se převrátil na sjezdu z dálnice u obce Mlýnec. Z nádrže vozidla unikala nafta a hydraulický olej na vozovku a z cisterny vytékala močůvka. Hasičům se podařilo únik zastavit pomocí ucpávek. Uniklou močůvku zachytila retenční nádrž, nedošlo k znečištění životního prostředí. Jednotka si na místo povolala Cobru, pomocí níž vyřízla do cisterny otvor, kterým byl zbytek obsahu odčerpán. Poté bylo vozidlo odtahovou službou postaveno na kola a odvezeno. Hasiči opláchli komunikaci a provedli proplach svodu do retenční nádrže.

Stanice Plzeň Střed Stanice Tachov Přimda

vytisknout  e-mailem