HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 18. ledna 2018

SVODPlzeňský kraj

Od včerejšího rána vyjížděli hasiči v Plzeňském kraji celkem k 71 událostem spojeným se sněžením a silným větrem.

V 68 případech šlo o stromy popadané přes cesty a vozovky, nebo stromy, u kterých hrozilo, že padnou.

Ve třech případech to byly plechy na střechách, které hasiči buď připevnili zpět, nebo z bezpečnostních důvodů sundali.

Nejčastěji vyjížděli hasiči na Šumavě a to k 33 událostem.

Hasiči na Domažlicku vyjížděli k jedenácti zásahům souvisejícím s počasím a hasiči na Tachovsku k devíti.

Zbylé zásahy byly zastoupeny rovnoměrně po Plzeňsku a Rokycansku.

V souvislosti s těmito událostmi nebyl nikdo zraněn. Poslední včerejší výjezd na padlý strom byl v 19:40 hod u Čachrova na Klatovsku.

Okres Domažlice

2TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Domažlice, Kosmonautů 18. 1. 2018 15:14:27                                                                                                                                            Jednotka PS Domažlice vyjela na likvidaci skupiny navzájem zaklesnutých stromů  vyvrácených silným větrem.

Stanice Domažlice

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Otov  18. 1. 2018 15:26:59                                                                                                                                                                                                               Jednotky PS Domažlice a SDH Poběžovice vyjely k odstranění střešních plechů hrozících pádem na garáž. Průzkumem bylo zjištěno, že jde o komplex plechových garáží, které nadzvedával vítr. Garáže se podařilo zastabilizovat pomocí balíků slámy.

Stanice Domažlice Poběžovice 

Okres Klatovy

 DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Nová Hůrka 18. 1. 2018 9:58:02                                                                             Jednotky Správy NPŠ, obce Prášily, obce Železná Ruda a PS Železná Ruda vyjely k dopravní nehodě osobního automobilu. Vozidlo se nacházelo na střeše. V době příjezdu PS Železná Ruda byla již řidička mimo vozidlo. Nehoda bez zranění a bez úniku provozních kapalin.

Stanice Železná Ruda Srní Nedojela Železná Ruda Správa NPŠ a Obec Prášily

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Klatovy, Plzeňská 18. 1. 2018 14:16:34                                                              Jednotka PS Klatovy vyjela na otevření uzavřených prostor. Jednalo se o zabouchnutý vchod do obchodu s poruchou na dveřním zámku. Uvnitř se nacházely dvě osoby. Jednotka provedla otevření za pomoci nářadí k otevírání bytů.

Stanice Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Hojsova Stráž 18. 1. 2018 15:16:44                                                                      Jednotky PS Železná Ruda a SDH Železná Ruda vyjely k padlému stromu na osobní automobil a do vozovky u Hojsovy Stráže. Před příjezdem jednotek byl strom z vozovky rozřezán a odstraněn okolo jedoucími lesními dělníky. Na osobním automobilu  došlo k menšímu poškození kapoty a čelního okna. Posádka vozu vyvázla bez zranění. Místo nehody si převzala Policie ČR z OO Železná Ruda.

Stanice Železná Ruda Železná Ruda

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Švihov, Za Vodou 18. 1. 2018 18:50:48                                                                                                   K dopravní nehodě kamionu vyjela PS Klatovy. Kamion sjel před obcí Kokšín ze silnice a zapadl do potoka. Šlo o náklad dětských plen a hygienických kapesníčků. Hasiči provedli preventivní opatření proti úniku nebezpečných látek do vody použitím norných stěn. Poté provedli přečerpání cca 350l nafty z nádrže kamionu, neboť hrozilo, že při vyprošťování vozidla dojde k jejímu protržení. Vyproštění kamionu zajistila soukromá firma. Při vyprošťování došlo k úplné uzavírce komunikace. K úniku provozních kapalin nedošlo. Událost se obešla bez zranění.

Stanice Klatovy

UDÁLOST NA OBJEKT-POŽÁR NA PCO; Nýrsko, Komenského, 18. 1. 2018 22:16:47
Jednotky PS Klatovy a SDH Nýrsko vyjely do Komenského ul. do objektu soukromé firmy. Jednalo se o zakouření od přehřáté dřevěné formy. K požáru nedošlo. Objekt byl odvětrán.

Stanice Klatovy Nýrsko


Okres Plzeň-město


ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Sudova 18. 1. 2018 16:10:07
Jednotky PS Slovany a PS Střed vyjely k otevření bytu do Sudovy ulice. Panovala obava o zdraví a život staršího uživatele bytu. Jednotka PS Střed nebyla na místě zapotřebí a vrátila se na základnu. Za přítomnosti PČR otevřela byt jednotka PS Slovany. Uvnitř byl muž nalezen bez známek života. Událost si převzala PČR.

Stanice Plzeň Slovany Stanice Plzeň Střed 

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Lidická 18. 1. 2018 17:17:45                                                                                                                           Ke střetu dvou osobních automobilů na křižovatce ulic Lidická x alej Svobody vyjela jednotka PS Košutka. Na místě již byla ZZS. Jednotka provedla protipožární opatření a odpojení akumulátorů. Bez úniku provozních kapalin.

Stanice Plzeň Košutka

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Heldova 18. 1. 2018 18:41:14                                                                                   Hasiči PS Střed vyjeli do Heldovy ulice k odstanění střešních plechů hrozících pádem. Plechy byly sundány a místo předáno uživateli.

Stanice Plzeň Střed

2POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER; Částkova 18. 1. 2018 22:49:12                                                                                                                                               Jednotka PS Slovany vyjela k likvidaci požáru dvou kontejnerů na tříděný odpad do Částkovy ulice. Požár kontejnery zcela zničil.

Stanice Plzeň Slovany

Okres Plzeň-jih

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA;Štěnovice, Šeříková 18. 1. 2018 15:14:57                                                                               Jednotka SDH Štěnovice pomohla ZZS se snesením pacienta do vozu.

Štěnovice

Okres Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Volduchy 18. 1. 2018 16:44:12                                                                           Jednotka PS Rokycany vyjela na odstranění padlého kabelu elektrického vedení na silnici. Po příjezdu na místo, jednotka průzkumem zjistila, že se jedná o vedení 400V. Z důvodu silného poryvu větru, došlo k utržení drátu od sloupu. Jednalo se o slepou větev k osamocenému domu. Drát el. vedení byl bez proudu, dispečink ČEZ o události věděl, proto jednotka odklidila padlý drát ze silnice a uvolnila příjezdovou silnici k samotě. Po uvolnění silnice se jednotka vrátila na základnu.

Stanice Rokycany

POŽÁR-TRAFOSTANICE, ROZVODNY; Zbiroh, Františkov 18. 1. 2018 18:10:30                                                                                             Jednotky PS Rokycany a SDH Zbiroh vyjely k požáru el. kabelu. Po příjezdu na místo události, bylo průzkumem zjištěno, že došlo k pádu jednoho stromu, který tímto poškodil sloup elektrického vedení a způsobil  jeho následný požár. Na místo byl povolán technik ČEZu. Jednotka Zbiroh provedla částečné odstranění stromu, protipožární opatření a osvětlení místa zásahu. Jednotka PS Rokycany se vrátila na základnu - událost řešila jednotka SDH Zbiroh.

Stanice Rokycany Zbiroh

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Svatá Kateřina 18. 1. 2018 9:12:22                                                                           Jednotka PS Tachov byla povolána k odtažení kamionu, který naboural do svodidel na D5 u obce Sv. Kateřina a tato poškodil. Kamion se na místě události při příjezdu jednotky již nenacházel. Hasiči projeli trasu až hranicím republiky, po cestě dojeli poškozený kamion, který zastavili na bývalém hraničním přechodu a vyčkali na příjezd PČR.

Stanice Tachov

18_1_2018 DN D5 dodávka x svodidla u Málkovic.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Málkovice 18. 1. 2018 10:25:12                                                                                                                                  Jednotky PS Stříbro vyjela na D5 poblíž obce Málkovice k dopravní nehodě dodávky, která narazila do středových svodidel. Při nehodě došlo k rozmetání štěrku od svodidel do vozovky. Jednotka provedla úklid vozovky a zajištění místa zásahu. Ke zranění ani úniku provozních kapalin nedošlo.

Stanice Tachov Stanice Stříbro

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Staré Sedliště 18. 1. 2018 11:35:02                                                                                                                                                                                                                  Jednotka PS Tachov vyjela k vyproštění zapadlého sypače SÚS k obci Staré Sedliště. Pomocí automobilového jeřábu sypač vyprostila.

Stanice Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Lesná 18. 1. 2018 17:08:41                                                                                     Hasiči PS Tachov vyjeli k vyproštění zapadlého sypače u obce Lesná.

Stanice Tachov

vytisknout  e-mailem