HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 14. prosince 2017

SVODVe čtvrtek 14. prosince 2017 zaměstnával hasiče v Plzeňském kraji silný vítr. Zásahy související s nepříznivým počasím tvořili bezmála polovinu veškerých výjezdů.

Nejvíce zásahů tohoto typu měli hasiči na Domažlicku. U České Kubice vyvrácený strom zastavil provoz na železniční trati a v Domažlicích, Draženově a Valtířově popadaly stromy přes silnice.

Na Klatovsku v obci Jiřičná padl strom do drátu elektrického vedení, naštěstí větve stromu vedení nepotrhalo. V Horažďovicích vítr uvolnil tašky na střeše Červené brány a hasiči je museli pomocí výškové techniky odstranit. 

V Plzni silný vítr poškodil semafor u výjezdového stanoviště ZZS. I zde hasiči museli ustavit výškovou techniku, aby semafor mohli sundat. 

Na Tachovsku hasiči odstraňovali strom nedaleko obce Svobodka.

Okres Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Hrádek, Kašovice, Puchverk 14. 12. 2017 5:32:01
Ve čtvrtek 14. prosince 2017 v 5:23 hodin vyslalo operační středisko profesionální i dobrovolné hasiče k dopravní nehodě osobního auta, která se stala v Puchverku u Čermné. Řidička zůstala v kabině vozidla uvězněna. Hasiči ji vyprostili pomocí hydraulického zařízení a předali do péče LZS. Nehoda zastavila v místě provoz, až po odletu vrtulníku se zraněnou osobou hasiči uvolnili pro kyvadlovou dopravu jeden jízdní pruh. Provozní kapaliny z havarovaného vozidla neunikly.

Stanice Sušice Sušice

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Sušice, Pod Svatoborem, Tichá 14. 12. 2017 14:13:48
V Sušici hasiči otevřeli zabouchnuté dveře do bytu.

Stanice Sušice

14.12.2017 (KT 17.28) DN Petrovice 2.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Měčín, Petrovice 14. 12. 2017 17:28:49
Ve čtvrtek 14. prosince 2017 v půl šesté odpoledne vyjeli hasiči z Klatov do Petrovic u Měčína k dopravní nehodě osobního auta. Řidiče v bezvědomí z vozidla vyprostili další motoristé, kteří se stali svědky nehody. Hasiči asistovali ZZS při ošetření pacienta, jeho uložení na nosítka a následně i při transportu do vrtulníku LZS. Současně se záchrannými činnostmi hasiči zabezpečovali místo nehody a provedli proti požární opatření. Po tuto dobu byla silnice zcela uzavřena. Teprve až po odletu vrtulníku se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem. Hasiči pomohli odtahové službě vozidlo naložit a následně uklidili komunikaci od střepů a zeminy.

Stanice Klatovy

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň, Petrohrad, Slovanská 14. 12. 2017 9:15:00
V Plzni vyslalo operační středisko hasiče z PS Slovany do ulice Slovanská odstranit uvolněnou omítku ze zdi budovy. Na místě hasiči zjistili, že celá fasáda domu je ve špatném technickém stavu. Nebezpečný prostor kolem domu vytyčili výstražnou páskou vstup zakázán a předali místo události příslušníkům PČR.

Stanice Plzeň Slovany

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Plzeň, Slovany, Koterovská 14. 12. 2017 10:08:13
V Plzni v ulici Koterovská hasiči z PS Slovany odčerpali vodu z výtahové šachty panelového domu.

Stanice Plzeň Slovany

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Plzeň, Jižní Předměstí, Budilova 14. 12. 2017 11:44:34
V Plzni v ulici Budilova hasiči z PS Střed odčerpali vodu ze sklepa restaurace.

Stanice Plzeň Střed

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VODY; Plzeň, Jižní Předměstí, Presslova 14. 12. 2017 11:52:38
Ve čtvrtek 14. prosince 2017 několik minut před polednem obdrželi plzeňští hasiči informaci o nálezu těla v řece Radbuze u ulice Presslova. Tělo se nacházelo asi 3 metry od břehu, na jeho vylovení hasiči nemuseli nasazovat člun, postačili pouze nastavovací háky. Místo události předali PČR a vrátili se na základnu.

Stanice Plzeň Slovany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Plzeň, Bezručova 14. 12. 2017 21:40:17
V Plzni v ulici Bezručova hasiči z PS Střed asistovali PČR a ZZS při záchraně muže.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Třemošná, Brožíkova 14. 12. 2017 16:30:40
V Třemošné hasiči z PS Plzeň Košutka zlikvidovali následky nehody dvou osobních aut. Nehoda si vyžádala zranění jedné osoby. Provozní kapaliny neunikly. Po dobu zásahu hasiči uzavřeli v místě nehody provoz.

Stanice Plzeň Košutka

vytisknout  e-mailem