HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 12. května 2017

SVODOkres Domažlice

POŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Trhanov 12.5.2017 5:56:19
Operační středisko vyslalo do obce Trhanov k požáru lisu na pelety jednotky HZS Domažlice, SDH Chodov, SDH Klenčí pod Čerchovem a místního SDH. Hasiči postupně rozebírali stroj a prováděli jeho ochlazování. Požár se obešel beze škod, uchráněné hodnoty se odhadují ve výši dvou milionů korun.

Stanice Domažlice Chodov Trhanov Klenčí pod Čerchovem

Okres Klatovy

12.5.2017 (TC 7.17) DN Pernolec (4).jpgDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Dlažov, Soustov 12.5.2017 10:21:00
Na hlavní silnici mezi Klatovy a Domažlice u odbočky na Soustov se střetla dvě osobní auta a nákladní vůz. Nehoda byla původně nahlášena bez zranění. Hasiči z Klatov ihned po příjezdu překontrolovali zdravotní stav všech zúčastněných a nikdo nejevil žádné známky poranění. V průběhu zásahu si jedna řidička začala stěžovat na bolest, hasiči jí povolali ZZS a ta ji nakonec na vyšetření odvezla do nemocnice. Hasiči odstranili ze silnice střepy, provozní kapaliny neunikly.

Stanice Klatovy
 
ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA (DO) VODNÍ PLOCHU(Y); Dobršín, Dobršínský Mlýn-V Luhu 12.5.2017 10:59:03
V pátek 12. května 2017 těsně před 11. hodinou dopoledne obdrželo operační středisko informaci, že v Dobšíně na náhonu k mlýnu plavou po hladině potoka olejové skvrny. Na místo vyjeli hasiči ze Sušice a Klatov. Původce hasiči objevili v sušickém kovošrotu, do kterého byla přivezena nevyčištěná olejová vana. Zbytek oleje z ní unikl do země v blízkosti vodního toku. Vlivem deště se olej vsákl do zeminy a následně se objevily na hladině potoka ropné skvrny. Hasiči na potok nainstalovali celkem 5 norných stěn, aby se látka nedostala do Otavy, do které náhon vyúsťuje, a hladinu zasypali sorbentem. Až do pondělí v šestihodinových intervalech hasiči kontrolovali nainstalované norně stěny a měnili kontaminovaný sorbent za čistý. V místě bude potřeba provést asanaci zeminy, zasahuje Dekonta.

Stanice Klatovy Stanice Sušice

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Horažďovice, Na Blatě, Blatenská 12.5.2017 14:48:13
V Horažďovicích hasiči otevřeli zabouchnutý byt, ve kterém ponechal majitel na zapnutém sporáku vařit potraviny. K požáru nedošlo.

Stanice Horažďovice

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Nýrsko, Tylova 12.5.2017 17:45:43
V Nýrsku místní dobrovolní hasiči zachránili z ventilace ve stupačkách ptáka a vypustili na svobodu.

Nýrsko

Okres Plzeň-město

12.5.2017 (TC 7.17) DN Pernolec (5).JPGPOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Plzeň, Doubravka, Zábělská 12.5.2017 5:45:29
V pátek 12. května 2017 krátce po šesté hodině ráno vyhlásilo operační středisko poplach hasičům v Plzni na stanicích Košutka, Slovany i Střed a společně s jednotkou SDH Doubravka je vyslalo do Zábělské ulice k železničnímu tunelu plánované trati k nahlášenému požáru plechového kontejneru. Uvnitř kontejneru stavební společnost uchovávala mimo jiné chemické látky. Hasiči v první fázi zásahu ochlazovali plášť kontejneru a následně v něm pomocí speciálního hasicího zařízení Cobra vytvořili malý otvor a jím oheň uhasili, aniž by sami museli vstoupit dovnitř a vystavit se tak možnému nebezpečí. Po likvidaci požáru kontejner otevřeli a překontrolovali nádoby s chemikáliemi. Žádná nebyla při požáru poškozena. K požáru pravděpodobně došlo od zásuvky v důsledku technické závady. Oheň napáchal škody kolem 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 80 tisíc.

Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Slovany Stanice Plzeň Střed Doubravka

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Plzeň, Jižní Předměstí, Sídliště Bory 12.5.2017 12:39:45
V Plzni Skvrňanech místní jednotka SDH odstranila ze silnice olejovou skvrnu.

Skvrňany

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň, Slovany, Hradiště 12.5.2017 14:37:04
V Plzni Hradišti hasiči z PS Slovany společně s místní jednotkou SDH zlikvidovali požár osobního auta v plném rozsahu. Použili dva vysokotlaké proudy. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Oheň napáchal škody přes 100 tisíc korun. Příčinu vyšetřovatel stanovil předběžně jako technickou závadu.

Stanice Plzeň Slovany Hradiště (PM)

Okres Plzeň-jih

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Útušice 12.5.2017 16:50:49
Na dálnici D5 u 80. kilometru ve směru na Rozvadov jednotky HZS Rokycany a HZS Plzeň Slovany zlikvidovaly požár osobního auta. Škody se předběžně odhadují na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 50 tisíc. Za požár pravděpodobně může technická závada.

Stanice Plzeň Slovany Stanice Rokycany

Okres Plzeň-sever

12.5.2017 (TC 7.17) DN Pernolec (2).JPGDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Líšťany, Košetice 12.5.2017 17:19:11
V pátek 12. května 2017 před půl šestou hodinou odpoledne vyslalo operační středisko jednotky HZS Nýřany a SDH Město Touškov k obci Košetice k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se převrátilo na střechu v lesním úseku. Řidič nehodu nepřežil. Hasiči asistovali při jeho transportu. Po dobu zásahu byla silnice zcela neprůjezdná, krátce před šestou hodinou byl uvolněn jeden jízdní pruh.

Stanice Nýřany Město Touškov

Okres Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Rokycany, Nové Město, Sídliště Na Železné, Pivovarská 12.5.2017 13:12:31
Rokycanští hasiči otevřeli zabouchnutý byt, majitel potřeboval užít léky, které zůstaly uvnitř.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

12.5.2017 (TC 7.17) DN Pernolec (1).JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Částkov 12.5.2017 7:17:20
V pátek 12. května 2017 asi čtvrt hodiny po sedmé hodině ráno vyhlásilo operační středisko poplach hasičům v Tachově kvůli dopravní nehodě osobního auta mezi Částkovem a Pernolcem. Zdemolované vozidlo po nehodě skončilo mimo komunikaci na boku. Při příjezdu hasičů zraněná osoba ležela na zemi. Hasiči jí poskytli první pomoc a pečovali o ní do příjezdu ZZS. Zranění řidičky byla vážná, na místo byl povolán vrtulník LZS. Hasiči navedli pilota na přistání a pomohli s transportem pacientky. V autě řidička převážela kočku a čtyři koťata. Dvě z nich nehodu nepřežila, ostatní zvířata hasiči převezli na veterinární kliniku.

Stanice Tachov

vytisknout  e-mailem