HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 10. ledna 2018

SVOD

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Horažďovice, Mírové náměstí
10. 1. 2018 8:24:44  
                                                                                                                      Jednotka Horažďovice byla povolána na žádost městské policie k odstranění nalomené části vánčního stromu na Mírovém náměstí. Větev, která hrozila pádem hasiči odřízli a místo předali technickým službám.


Stanice Horažďovice

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-AED; Srní, Údolí  10. 1. 2018 11:08:54                                                                                                                       Jednotky Srní a Správa NP Šumava a obce Modrava vyjely na žádost o součinnost se ZZS k pacientovi v bezvědomí.

Srní Správa NPŠ a Obec Modrava              

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Horažďovice, Loretská 10. 1. 2018 11:39:23                                                               Jednotka PS Horažďovice vyjela na otevření bytu do Loretské ulice. Seniorka uzavřená v bytě komunikovala s jednotkou a vysvětlila, že se nemůže již od předešlého dne dostat z bytu ven. Hasiči vstoupili do bytu přes okno a po prohlédnutí dveří zjistili, že se jedná pravděpohobně o defekt na zámku. Vložku zámku vyměnili a klíče předali uživatelce bytu.

Stanice Horažďovice

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Pecháčkova 10. 1. 2018 6:54:44                                                                                                      Jednotka PS Střed vyjela k součinnosti se ZZS při transportu pacienta. Na místě prováděla resuscitaci ZZS. Hasiči snesli pacienta v transportní vaně do vozu ZZS.

Stanice Plzeň Střed                                

TECHNICKÁ POMOC-OSOBA V NOUZI; Sukova 10. 1. 2018 16:04:42                                                                                                              Jednotka PS Střed vyjela na žádost ZZS k manipulaci s pacientem.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Znojemská 10. 1. 2018 17:57:38                                                                              Jednotka z PS Košutka vyjela k nahlášenému požáru v kanálu. Průzkumem bylo zjištěno, že šlo o pravděpodobný únik páry v kolektorech. Na místo byl povolán technik Plzeňské teplárenské.

Stanice Plzeň Košutka

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ;  Gerská , Albert - Gerská 10. 1. 2018 21:27:42                                                           Na žádost PČR vyjela jednotka PS Košutka na vytažení osobního automobilu z kolejiště v Gerské ulici před nákupním centrem Albert. Vozidlo bylo vytaženo pomocí lanového navijáku. Nehoda bez zranění.

Stanice Plzeň Košutka

Okres Plzeň-jih 

2POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Borovy 10. 1. 2018 11:04:12                                                                                                                                          Před polednem došlo mezi obcemi Borovy a Lužany k vážné dopravní nehodě. Došlo zde ke střetu jednoho nákladního a dvou osobních automobilů. Na místě byla ZZS resuscitována jedna osoba a další dvě osoby byly zraněné. Ošetření bylo poskytnuto i svědkovi, který se nadýchal hasícího prášku, když se pokoušel uhasit počínající požár jednoho z havarovaných osobních vozů. Hasiči PS Přeštice provedli uhašení požáru osobního vozidla vysokotlakým proudem a poskytovali předlékařskou pomoc zraněným. Následně pomáhali při resuscitaci řidiče jednoho z osobních automobilů. Dále hasiči provedli protipožární opatření a likvidaci uniklých provozních kapalin. Po odjezdu všech vozidel ZZS bylo místo předáno vyšetřovateli a PČR k zdokumentování nehody. Na místo události se po ukončení činnosti PČR a vyšetřovatele HZS jednotka vrátila a provedla úklid místa nehody. Po celou dobu zásahu bylo místo události neprůjezdné a tvořily se kolony.


 Stanice Přeštice

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Řenče 10. 1. 2018 19:16:46                                                                                                                                                Jednotka PS Přeštice vyjela k požáru sazí v komíně do obce Řenče. Hasiči provedli sražení sazí a likvidaci požáru. Majitel předložil platný doklad o kontrole spalinových cest.

Stanice Přeštice

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Rokycany, Arbesova 10. 1. 2018 5:10:48                                                                                                Jednotka Rokycany byla vyslána na dopravní nehodu do Arbesovy ul. Po příjezdu na místo události zjistili hasiči, že se jedná osobní automobil, který sjel do potoka. Vozidlo bylo zamčené a bez posádky. Jako pravděpodobné se jeví, že vůz sjel do potoka samovolně z blízkého parkoviště. Do potoka neunikly žádné provozní kapaliny. Místo události bylo předáno PČR. Později byla jednotka na místo povolána znovu k vytažení vozidla z potoka.

Stanice Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ STROMU; Nevid 10. 1. 2018 14:00:04                                                                                                                    Hasiči z PS Rokycany vyjeli na odstranění stromu hrozícího pádem na vozovku.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Planá, Bohušova  10. 1. 2018 12:25:55                                                                       Jednotka SDH Planá vyjela k otevření bytu v Bohušově ulici. Po otevření nalezla jednotka v bytě osobu bez známek života. Na místo byl povolán koroner.

Planá

vytisknout  e-mailem