HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 1. února 2018

SVOD

Okres Klatovy

1_2_2018 požár RD Miletice (4).JPGPOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Miletice 5 1. 2. 2018 7:20:26                                                                        Dnes ráno vyjížděly jednotky PS Klatovy, SDH Pocinovice a SDH Janovice nad Úhlavou k požáru rodinného domu v Mileticích. Požár vznikl v prvním patře špatnou manipulací při plnění lihového krbu. Tento po zapálení přetekl a hořící líh se dostal do prostoru mezi stropem přízemí a podlahou prvního patra. V tomto prostředí se začal šířit i do sádrokartonových příček a dále do prostoru půdy. Celý prostor domu byl silně zakouřen. Hasiči provedli rozebrání podlahy, částečné rozebrání střešní krytiny a následné uhašení ohnisek. Jelikož dům je stavebně spojen s přiléhající stodolou, zaměřili hasiči svoji činnost také k zabránění šíření požáru na tento objekt. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena na 700tis. Kč.

Pocinovice (u Kdyně) Stanice Klatovy Janovice nad Úhlavou

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Špičák 1. 2. 2018 10:03:16                                                                                       Jednotka PS Železná Ruda vyjela k vyproštění nákladního automobilu z příkopu. V průběhu vyprošťování hrozilo protržení nádrže s naftou. Nakonec k poškození nádrže ani jinému úniku provozních kapalin nedošlo. Jednotka po vyproštění vozidla uklidila vozovku.

Stanice Železná Ruda

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Horažďovice, Strakonická 1. 2. 2018 10:36:16                                                         Jednotka PS Horažďovice vyjela k likvidaci úniku nafty z vozidla. Jednotka zasypala sorbentem největší ložiska úniku v Horažďovicích a v Malém Boru.

Stanice Horažďovice

Okres Plzeň-město

1_2_2018 DN Losiná-Nezbavětice (2).jpgDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Nezbavětice 1. 2. 2018 13:51:14                                                                                                                                                K dopravní nehodě se zraněním vyjela mezi Losinou a Nezbavětice jednotka PS Slovany. Šlo o náraz jednoho osobního vozidla do stromu. V době příjezdu jednotky byl již zraněný řidič v péči ZZS. Jednotka provedla protipožární opatření a po zdokumentování nehody policií a naložení vozidla na odtahovou službu uklidila vozovku.

Stanice Plzeň Slovany

1_2_2018 DN Těšínská-Jateční.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Jateční 1. 2. 2018 14:26:10                                                        K dopravní nehodě dvou osobních automobilů na křižovatku Těšínská - Jateční vyjela jednotka PS Střed a SŽDC. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, která byla při příjezdu naší jednotky již v péči ZZS. Hasiči zajistili místo nehody, dále provedli protipožární opatření a posyp uniklé chladící kapaliny sorbentem.

Stanice Plzeň Střed SŽDC Plzeň 

Okres Rokycany

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI;Rokycany, Nemocnice 1. 2. 2018 10:50:26                                                                     K úniku pohonných hmot z osobního automobilu na parkovišti u nemocnice v Rokycanech vyjela jednotka PS Rokycany. Skvrnu velikosti cca 3 metry čtvereční zlikvidovali hasiči sorbentem.


Stanice Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ;Rokycany 1. 2. 2018 11:42:57                                                                                       K dopravní nehodě na D5; 60,5 km ve směru na Rozvadov vyjela jednotka PS Rokycany. Osobní vozidlo zde narazilo do středových svodidel poté, co předtím lehce zavadilo o kamion. Nehoda se obešla bez zranění. K úniku provozních kapalin nedošlo. Jednotka po prošetření události policií vozidlo odtlačila do odstavného pruhu.

Stanice Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY;Rokycany, Plzeňské Předměstí 1. 2. 2018 12:13:02                                                                                 Jednotka PS Rokycany vyjela k odstranění havarovaného vozidla z kruhového objezdu. Z vozidla neunikaly provozní kapaliny. Jednotka odtáhla vozidlo mimo kruhový objezd.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Broumov 1. 2. 2018 13:55:34                                                                                           K odstranění olejové skvrny sahající od Broumova až ke státní hranici vyjely jednotky PS Tachov a SDH Planá. Jednotky provedly posyp největších ložisek sorbentem a vyrozuměly SÚS kvůli označení úseku svislými značkami.

Stanice Tachov Planá

vytisknout  e-mailem