HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled událostí na Žďársku od 07.00 hod středy 23. července 2014 do 07.00 hod čtvrtka 24. července 2014

 
V 07.07 hod provedla jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Velkém Meziříčí otevření dveří bytu, ve kterém hrozilo nebezpečí z prodlení na ulici Strmá ve Velkém Meziříčí.
 
V 09.58 hod vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí, Velká Bíteš a Rosice (Jihomoravský kraj) k ohlášené nehodě dodávky a nákladního vozidla na 164,5 km dálnice D1 ve směru na Prahu. Uvnitř dodávky zůstala po nehodě zaklíněná zraněná osoba. Za použití hydraulického nářadí ji hasiči vyprostili a předali do péče zdravotníkům. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na dálnici omezen. V době přistání a transportu pacienta došlo k úplnému zastavení provozu ve směru na Prahu. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.  Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.
 
Ve 12.44 hod byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár trávy v katastru Velké Bíteše. Požár na ploše přibližně 3x4m se profesionálním hasičů z Velké Bíteše se podařilo požár velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat vysokotlakým vodním proudem. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.
 
V 15.28 hod vyjeli profesionální hasiči ze stanice ve Velké Bíteš k ohlášené dopravní nehodě dvou nákladních vozidel na komunikaci u obce Radostíny. Střet se obešel bez zranění osob. Hasiči místo události zabezpečili, na havarovaných vozidlech provedli protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin.
 
V 17.40 hod vyjela jednotka sboru dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě odstranit nebezpečný hmyz na ulici Tyršova v Novém Městě na Moravě. O půl hodiny později likvidovali nebezpečný hmyz hasiči také na ulici Zahradní.
 
Ve 20.18 hod vyjeli žďárští profesionální hasiči zlikvidovat obtížný hmyz do Zubří.
 
 

vytisknout  e-mailem