HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled událostí 8. února 2014

SVOD

 

 

 

 

Okres Domažlice

7.-9.2.2014 foto/8.2.2014 DN + požár Pocinovice.JPG
POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Domažlice, Pocinovice 8.2.2014 15:36:25
Na křižovatce silnice č. 192 směrem ze Kdyně na Pocinovice s odbočkou na Chodskou Lhotu se střetla dvě osobní auta. Obě vozidla skončila po střetu v poli, jedno z nich následkem nehody shořelo. Ve vozidlech cestovali pouze řidiči. Oba odvezla ZZS do nemocnice. Jednotky HZS Klatovy a SDH Nýrsko společnými silami uhasili požár. Škody jím způsobené vyšetřovatel vyčíslil předběžně na 65 tisíc korun. Po dobu zásahu a policejního vyšetřování museli místem nehody další účastníci silničního provozu projíždět se zvýšenou opatrností. Po ukončení šetření hasiči odstranili z vozovky polámané části vozidel a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali pomocí sorbentu.

Stanice Klatovy(L), Stanice Domažlice(L), Nýrsko (H)(O) PG, AMDS, SMS
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Klatovy

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Klatovy, Černíkov, Slavíkovice 8.2.2014 10:14:30
U Černíkova v příkopu silnice č. 1846 bylo nalezeno devět barelů s neznámou látkou. Hasiči z PS Klatovy dle UN kódu s informační podporou operačního střediska látku v barelech identifikovali. Jednalo se o žíravé látky, oživovače plastů automobilů a čistící prostředky na auta. Všechny barely byly uzavřené, ze žádného kapaliny neunikly. Na místo se dostavila pracovnice Životního prostředí a starosta příslušné obce - ten zajistil odvoz barelů k likvidaci.

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR, Územní orgány státní správy, Obecní zastupitelstvo

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Klatovy, Čachrov, Javorná 8.2.2014 12:44:31
Zhruba 1 km za Javornou ve směru na Železnou Rudu havarovala dvě osobní auta. Obě skončila v příkopu, jedno z nich se převrátilo na střechu. Při příjezdu jednotek HZS Klatovy, SDH Železná Ruda a pracovníků ISS NP a CHKO Šumava byli všichni účastníci nehody v péči ZZS. Do nemocnice byla transportována jedna osoba. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči po dobu zásahu na místě usměrňovali provoz. Po příjezdu odtahové služby byla silnice na dobu vyprošťování vozidel z příkopu zcela uzavřena.

Stanice Klatovy(L), Železná Ruda (H)(O) PG, AMDS, SMS
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

7.-9.2.2014 foto/8.2.2014 DN Radešov-Opolenec.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Klatovy, Kašperské Hory, Opolenec 8.2.2014 19:29:06
K dopravní nehodě v katastru obce Olopenec vyjeli jednotky HZS Sušice a SDH Kašperské Hory. Vozidlo sjelo do příkopu ze zhruba třímetrového srázu. Původní informace, že vozidlo začíná hořet, se ukázala jako mylná - z vozidla unikal prach z vystřelených airbagů. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči pomohli odtahové službě s naložením havarovaného vozidla. Protože nebylo možné ani bezpečné vyprostit vozidlo zpět na silnici přímo, probíhalo vyprošťování vozidla přes sousední soukromý pozemek se souhlasem jeho majitele.

Stanice Sušice, Kašperské Hory AMDS, SMS, © Policie ČR

 

Okres Plzeň-jih

7.-9.2.2014 foto/8.2.2014 požár OA Černotín.JPG
POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň-jih, Dnešice, Černotín 8.2.2014 15:48:42
Jednotky HZS Přeštice zlikvidovaly v Černotíně požár osobního auta pomocí 1C proudu. Dle slov řidiče, který vyvázl bez zranění, vozidlo začalo hořet během jízdy. Výše škod i skutečná příčina vzniku požáru jsou v šetření.

Stanice Přeštice(L), Dnešice PG, AMDS
Policie ČR

 

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň-město, Plzeň, Lobzy, Rokycanská 8.2.2014 10:28:38
Na žádost PČR hasiči z PS Střed vnikli v Lobzích do bytu, ze kterého unikala voda. Po vstupu do bytu zjistili protékající baterii kuchyňské linky, voda unikala na podlahu rozbitým odpadem. Hasiči uzavřeli hlavní uzávěr, místo si převzala policie.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

PLANÝ POPLACH-PLANÝ POPLACH; Plzeň-sever, Bdeněves 8.2.2014 14:14:18
Na tísňovou linku nahlášený požár lesa u Bdeněvsi se ukázal jako planý poplach - na místě probíhalo pálení klestu na zahradě RD.

Bdeněves ©, AMDS, SMS, Kozolupy ©, AMDS, SMS, Stanice Nýřany
Policie ČR

Okres Rokycany

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Rokycany, Plzeňské Předměstí, Přemyslova 8.2.2014 5:01:25
V Rokycanech hasiči z důvodu podezření na zranění či úmrtí otevřeli za asistence policie zamčené dveře bytu. Osobu, kterou nalezli uvnitř bytu v posteli, odvezla ZZS do nemocnice.

Stanice Rokycany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Rokycany, Borek 8.2.2014 16:29:52
V Borku u Rokycan hasiči pod hrází místního rybníka zlikvidovali vysokotlakým proudem požár staré duté vrby. Příčina i výše škod jsou nadále v šetření.

Stanice Rokycany Policie ČR

Okres Tachov

7.-9.2.2014 foto/8.2.2014 DN Brod nad Tichou.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Tachov, Brod nad Tichou 8.2.2014 12:52:09
Hasiči HZS Tachov a SDH Planá vyjeli k Brodu nad Tichou k dopravní nehodě osobního auta. Při jejich příjezdu měli zdravotničtí záchranáři v péči jednu zraněnou osobu. Hasiči asistovali odtahové službě při nakládání vozidla a po ukončení vyšetřování nehody policií očistili silnici od použitého sorbentu a polámaných částí karoserie. foto

Stanice Tachov(L), Planá (H)(O) KANG, ©, AMDS
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

vytisknout  e-mailem