Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled činnosti jednotek ZÚ HZS ČR - leden 2018

Všechny čtyři jednotky záchranného útvaru v prvním měsíci roku 2018 nejvíce zaměstnaly dva velké požáry štěpky v Nové Cerkvi na Vysočině a v jihočeské obci Drhovle. V obou případech spočívala hlavní činnost našich jednotek v postupném rozhrabování a odvozu štěpky z místa požáru. K této činnosti bylo použito pásové rypadlo CAT 329E, kolový nakladač JCB 437 a pásový nakladač CAT 973D. Veškerá zmíněná technika je díky své konstrukci a použité ochraně hydraulických rozvodů schopna pracovat i s hořícím materiálem.

Záchranná rota Jihlava se v souvislosti se silným sněžením v polovině měsíce postarala o vyproštění a odtažení celkem pěti, převážně zahraničních, kamiónů.

Jednotka ze Zbirohu pomáhala při odstranění následků požáru nákladního vozidla na dálnici D5, dále asistovala při záchranných a likvidačních pracích po zřícení stropu bývalého hotelu Kavkaz v Mariánských Lázních a koncem měsíce pomáhala s vyprošťovacím tankem VT 72b odtáhnout nepojízdný tank hasičů SŽDC.

Mimo zásahy se jednotky zapojily do dalších sedmi činností, mezi něž patřily převozy zabaveného materiálu pro Celní úřad, nouzové napájení městské nemocnice v Orlové, převoz nepojízdné CAS či svoz jízdních kol v rámci projektu Kola pro Afriku.

mapka - leden.jpg

Vyprošťovací tank VT 72b, kolový nakladač JCB 437, pásový nakladač CAT 973D a pásové rypadlo CAT 329E bylo převáženo na soupravě tahače Man s návěsem Nooteboom. Tato technika (CAT 329E a souprava tahače) byla pořízena za pomoci strukturálních fondů Evropské unie v rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti Záchranného útvaru HZS ČR pro záchranné a likvidační práce při živelných pohromách“Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně 85% způsobilých výdajů z Integrovaného operačního programu. Zbylých 15% prostředků šlo ze státního rozpočtu České republiky.

UNIE.png

Odkazy do noveho okna

Drhovle_1

Drhovle_1 

Detailní náhled

Drhovle_2

Drhovle_2 

Detailní náhled

Nová Cerekev

Nová Cerekev 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem