HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přednáška pro klienty v SeniorCentru Chrudim

24. 2. 2023 proběhlo setkání s klienty v SeniorCentru Chrudim. SeniorCentrum nabízí sociální služby, jako Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem.

Během společně stráveného času si klienti vyslechli přednášku, týkající se činností hasičů, blíže se seznámili i s běžným chodem na požární stanici, konkrétně CPS Chrudim. Mohli se v připravené prezentaci dozvědět o různých mimořádných událostech a především, jak se v těchto případech chovat, například, jak zavolat na čísla tísňového volání. Klientům byl vysvětlen i pojem varování, evakuace a nouzové ubytování. Více času bylo věnováno evakuaci v Domovech seniorů.

Po skončení našich prezentací, mohli přítomní klienti přímo vidět, jaké musí mít vybavení a ústroj zásahový hasič. Senioři byli upozorněni na dýchací přístroj, který musí mít hasič, pokud jde do zakouřeného prostoru a i na "vyváděcí masku", která je nutná při evakuaci, při vyvedení osob přes zakouřený prostor. Na závěr chtěli klienti slyšet i nějakou veselou příhodu ze zásahu.

Pro malou připomínku na naši návštěvu byly klientům v SeniorCentru předány "Příručky pro seniory" a malé dárky. Setkání se zúčastnilo 25 klientů a 3 sestry. 


Ing. Hana Šepsová

Odkazy do noveho okna

SC Chrudim_2

SC Chrudim_2 

Detailní náhled

SC CHrudim_3

SC CHrudim_3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem