HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Předání výstupů Krajského standardizovaného projektu Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje

IMG_4863.JPGV pátek 27. listopadu 2015 v 10:00 hodin se uskuteční v areálu Krajského ředitelství HZS Plzeňského kraje předání výstupů Krajského standardizovaného projektu Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Na místě budou možné absolvovat prohlídku Operačního a informačního střediska HZS Plzeňského kraje.

Projekt byl připraven a realizován v letech 2010 – 2015 se spolufinancováním ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu.

Krajský standardizovaný projekt Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje byl zaměřen na vybudování nebo zlepšení informačního systému operačního střediska s cílem zajistit vysokou akceschopnost a interoperabilitu.

Výstupy Krajského standardizovaného projektu Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje umožní včasnou a efektivní reakci na zvyšující se hrozby či následky přírodních a technologických rizik, které lze eliminovat či řešit prostřednictvím zajištění vysoké úrovně akceschopnosti a efektivity operačního řízení Hasičského záchranného sboru České republiky v rámci základních složek integrovaného záchranného systému. Jedná se zejména o potřebu včasného zásahu na místě mimořádných událostí.

V rámci Krajského standardizovaného projektu Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje byly pořízeny nové technologie pro operační řízení s napojením na technologie vybudované v projektu Národní informační systém integrovaného záchranného systému umožňující zajistit kvalitnější informace pro vytěžení informací z tísňového hovoru, vyšší účinnost operačního řízení a nasazování sil a prostředků, zvýšení přehledu o operační situaci, zkrácení přepravních časů sil a prostředků a dále zajistit interoperabilitu na úrovni jednotlivých hasičských záchranných sborů krajů, ale i mezi ostatními základními složkami integrovaného záchranného systému.

Obdobné projekty byly realizovány hasičskými záchrannými sbory ostatních krajů, čímž dochází k synergickému efektu realizace projektů.

Více o projektech programu IS IZS:

http://www.hzscr.cz/clanek/jednotna-uroven-informacnich-systemu-operacniho-rizeni-a-modernizace-technologii-pro-prijem-tisnoveho-volani-zakladnich-slozek-integrovaneho-zachranneho-systemu-402999.aspx

http://is-izs.izscr.cz/

Více o Integrovaném operačním programu:

www.strukturalni-fondy.cz/iop

vytisknout  e-mailem