HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Předání šeku na novou techniku

Ve čtvrtek 2. června 2011 se v Olomouci na Horním nám. uskuteční slavnostní předání šeku na pořízení nového plynového hasicího kontejneru, který bude umístěn na Centrální požární stanici v Olomouci. V rámci akce bude připraven bohatý doprovodný program pro veřejnost.

Slavnostní předání šeku na 4,8 mil. Kč mezi primátorem města Olomouce a ředitelem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje proběhne od 13. hodin za účasti zástupců vedení města, profesionálních i dobrovolných hasičů. Finanční příspěvek schválilo městské zastupitelstvo v závěru dubna 2011.

Částka 4,8 mil. Kč bude sloužit k pořízení nového plynového hasicího kontejneru, který se používá především pro likvidaci požárů elektrických zařízení pod napětím jako jsou trafostanice, rozvodny, měnírny, kabelové kanály a kolejová vozidla (tramvaje, lokomotivy). Zakoupením tohoto kontejneru dojde k výraznému zlepšení taktických podmínek jednotek požární ochrany při zásahu, hlavně na území města Olomouce, a to jak v energorozvodech, v průmyslových objektech, dopravě, tak i v občanské zástavbě.

Nejde o první finanční příspěvek města Olomouc profesionálním hasičům.

 

V roce 1999 byla s příspěvkem Statutárního města Olomouc pořízena automobilová vysokozdvižná teleskopická plošina BRONTO Skylift F 42 HDT 2000 na automobilovém podvozku VOLVO FM 10 6x4 v celkové hodnotě 29 mil. Kč. Příspěvek města byl ve výši 10 mil. Kč. Tato technika je zařazena ve výjezdu na stanici Olomouc.

V roce 2006 byla Statutárním městem Olomouc pořízena cisternová automobilová stříkačka speciální technická CAS 24 na podvozku Scania P 340 LB 4x2 v hodnotě 7,5 mil. Kč a předána darem HZS Olomouckého kraje. Tato technika je zařazena ve výjezdu na stanici v Olomouci.

Obě vozidla budou na Horním náměstí v Olomouci v rámci akce vystavena.

Doprovodný program pro veřejnost

Pro veřejnost bude od 12:00 do 16:00 hodin probíhat doprovodný program. K vidění budou ukázky techniky a činnosti hasičů:

- nafukovací stan s preventivně výchovnou činností

- automobilová cisterna Scania

- kontejner nouzového přežití pro obyvatelstvo

- vysokozdvižná plošina Bronto

- dopravní automobil Mitsubishi Canter SDH Chomoutov


Autor:

por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem