Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v srpnovém čísle časopisu 112

10. 8. 2016 (Libuše Chvojková) - V polovině srpna vychází letošní osmé číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 


V první části věnované POŽÁRNÍ OCHRANĚ seznamujeme s požárním zabezpečením státního zámku Hradec nad Moravicí. Dále se dočtete o budoucnosti stabilních hasicích zařízení na oxid uhličitý.

V bloku věnovaném IZS přinášíme článek o dohodě o vzájemné pomoci mezi Hasičským záchranným sborem ČR a Svazem chemického průmyslu ČR. Následují články o taktickém cvičení, jehož námětem byla záchrana osob z porouchané výletní lodi na Dalešické přehradě, a o cvičení v Azurijské republice, kterou zasáhl hurikán. O další významné akci informujeme v článku o mezinárodním setkání kynologických týmů USAR odřadů v Kaznějově.

Z oblasti OCHRANY OBYVATELSTVA nás s poznatky a zkušenostmi z proběhlých a připravovaných mezinárodních výcviků specialistů v oblasti ochrany před účinky chemických zbraní seznamuje Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. Na dalších stranách zachycujeme nácvik materiální základny humanitární pomoci v Libereckém kraji, ale také zpestření posledních školních dnů žákům sedmých tříd, kteří si užili den s hasiči na stanici Liberec.

V INFORMACÍCH Z DOMOVA zachycujeme atmosféru a zážitky z léčebně ozdravného pobytu těžce tělesně postižených a dětí u moře v péči Nadace policistů a hasičů.

V závěru pak přinášíme pravidelné výsledky z konání sportovních soutěží jak u nás, tak v zahraničí. A co všechno obnáší příprava a samotné uskutečnění mistrovství Hasičského záchranného sboru ČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel se dočtete v rozhovoru s velitelem soutěže plk. Ing. Milošem Hladíkem.


Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: Moraviapress, s.r.o., U póny 3061, 690 02 Břeclav, tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.                                      


plk. Mgr. Libuše Chvojková, šéfredaktorka

vytisknout  e-mailem