Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v prosincovém čísle časopisu 112

8. 12. 2016 (Libuše Chvojková) -Téměř v polovině prosince vychází letošní poslední dvanácté číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

Prezident republiky jmenoval dva nové hasičské generály. Slavnostně se tak otevírá letos poslední číslo časopisu 112. Rubrika POŽÁRNÍ OCHRANA prakticky rozebírá požár prodejny se sportovním vybavením v Kopřivnici. Další článek otevírá možnosti spolupráce hasičů s vězeňskou službou.

Rubrika INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM sleduje předání nového speciálně upraveného pásového nakladače CAD 973D v Hlučíně. I požární technika pořízená z fondu zábrany škod má nové majitele, v Poličce bylo předáno 25 CAS. O vzdělávání prostřednictvím simulačního programu XVR, který je využíván při výuce a vzdělávání v rámci Školního a výcvikového zařízení HZS ČR, středisko Brno, se dočtete na další straně. A v rámci vzdělávání se uskutečnilo i instrukčně metodické zaměstnání pro vojáky Jordánska s HZS Libereckého kraje.

Ve třetí rubrice OCHRANA OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ se dočtete o cvičení pracovníků chemických laboratoří HZS ČR, kterým se připravují na aktuální hrozby. Další téma volně navazuje na předešlé a věnuje se postupu nakládání s vysokým počtem obětí v havarijním plánu. O zdravotnické pomoci v zahraničí, humanitární pomoci a zkušenostech s uprchlíky se dozvíte v článku dalším, který rozebírá i další palčivá témata. Preventivně výchovná činnost HZS Pardubického kraje byla shrnuta do tří stran našeho časopisu.

Poslední rubrika INFORMACE je plna pozitivních zpráv. Naleznete zde rozhovor se starostou dobrovolných hasičů. Slavnostní předávání medailí a plaket z rukou genmjr. Ing. Drahoslava Ryby vybraným příslušníkům a občanům České republiky zaplnilo s fotografiemi i ty poslední stránky.

Přílohou prosincového časopisu je Obsah ročníku XIV časopisu 112.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: Moraviapress, s.r.o., U Póny 3061, 690 02 Břeclav, tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz. 

plk. Mgr. Libuše CHVOJKOVÁ, MV- generální ředitelství HZS ČR                                     

vytisknout  e-mailem