Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v lednovém čísle časopisu 112

V lednu vychází první číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

Rozhovor s generálním ředitelem HZS ČR s genmjr. Ing. Drahoslavem Rybou a tradiční bilanční tisková konference k uplynulému roku otevírá lednový časopis.

V rubrice POŽÁRNÍ OCHRANA se dočtete o semináři, na kterém se řešily možné způsoby ochrany kulturních památek před požáry, a v článku dalším o uplatnění speciálního sprinklerového stabilního hasicího zařízení. Pokud stojíte před volbou vhodného fotoaparátu pro dokumentaci na místě požáru, zaujme vás článek, který rubriku uzavírá.

V rubrice INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM se dočtete o konferenci IZS, která se na téma „Technologie v integrovaném záchranném systému“ konala v Karlových Varech, a dále o rozvojové spolupráci HZS ČR s Moldavskem.

Rubrika OCHRANA OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ vás seznámí s konferencí Hazmat Protect 2016, která se věnovala novým směrům v ochraně osob před nebezpečnými látkami. Praktické poznatky a zkušenosti přinášíme ze systémového řešení problematiky koordinace humanitární pomoci v Jihomoravském kraji.  Na dalších stranách časopisu se prolíná téma bezpečnosti dvěma konferencemi, které se konaly ve Vodňanech a v Praze. Výchovu k bezpečí – Ochrana člověka za mimořádných událostí řeší výchovně vzdělávací program, který je určen pro děti a intenzivně se mu věnuje odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení na stanici č. 11 v Praze 4 – Modřanech a vy se o něm dočtete v závěru této rubriky.

Poslední rubrika INFORMACE poskytuje zprávu z XXI. sněmu České asociace hasičských důstojníků, který se uskutečnil v listopadu loňského roku v Brně. Také se dozvíte o patnáctiletém jubileu, které slaví Asociace velitelů HZS podniků. Úspěch slavil i Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, který získal Národní cenu kvality České republiky. Slavnostní předání ocenění proběhlo na Pražském hradě.

Lednový časopis obsahuje dvě přílohy. S první přílohou si můžete naplánovat návštěvu veletrhu či výstavy, kde naleznete hasičskou tematiku, a druhá příloha vám pomůže vybrat data a místa sportovních soutěží.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: A.L.L. production, s.r.o., P.O.Box 732, 111 21 Praha 1, tel. 840 30 60 90, e-mail: 112@predplatne.cz, www.predplatne.cz

plk. Mgr. Libuše CHVOJKOVÁ, MV- generální ředitelství HZS ČR                                    

vytisknout  e-mailem