HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pražští hasiči mají titul Hasiče roku a druhý nejúspěšnější zásah roku 2019

Profesní anketu Hasič roku vyhlašují společně ministr vnitra a generální ředitel HZS ČR,  již od roku 2009. Termín slavnostního vyhlášení výsledků letošního, již 11. ročníku této prestižní ankety, za rok 2019, byl kvůli novému koronaviru a s ním souvisejícím opatřením opakovaně odsouván. Původní termín, který byl naplánován na 16. dubna 2020, se posunul na listopad 2020, avšak ani tento druhý pokus nevyšel. Nakonec jsme se skleněnými přilbami, které jsou symbolickým oceněním práce profesionálních hasičů, kteří se umístili na prvních místech v jednotlivých kategoriích, vyrazili sami, pouze s kamerou. Sestřih z těchto předávání můžete shlédnout v přiloženém videu, které mělo dnes, tedy 17. prosince 2020, v 18:00 hodin svoji premiéru.

Hasič roku 2019

Václav Kratochvíl je u pražského hasičského sboru přes 30 let. Kromě toho, že stále slouží na pozici velitele čety, se také významně podílí na tvorbě předpisů v oboru požární bezpečnost, konkrétně na zpracování návrhu norem pro fotovoltaiku. Václav Kratochvíl byl oceněn titulem Hasič roku 2019.

Druhé místo za zásah roku 2019

Loni v listopadu pražští hasiči u požáru v domě s pečovatelskou službou na Černém Mostě zachránili 40 lidí, 70  jich evakuovali.

Zásah byl mimořádně náročný. Ve 100 bytech totiž bydleli starší nebo invalidní lidé.

V anketě Hasič roku 2019 je to tak druhý nejúspěšnější zásah, kterému velel Michal Kratochvíl ... jeho otec Václav získal titul Hasič roku 2019.

vytisknout  e-mailem