HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pražský okruh dlouhé hodiny blokovala vážná nehoda tří kamionů

V noci na úterý 6. června devět minut před půl čtvrtou přijala operátorka tísňové linky HZS Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě dvou kamionů na Pražském okruhu poblíž pátého kilometru ve směru k brněnské dálnici. 

K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jílové a v rámci mezikrajské výpomoci také jednotky Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy ze stanic Modřany a Krč.

Ještě před příjezdem jednotek však do stojících havarovaných kamionů narazil třetí, který je prakticky odhodil k pravé straně vozovky a sám skončil přes všechny pruhy. Velké překvapení pro všechny bylo, když ze zcela zdemolované kabiny vylezl prakticky nezraněný řidič. Jak se zanedlouho ukázalo, utrpěl pouze lehké poranění na ruce, které mu ošetřila posádka přivolané zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili místo nehody a udělali na vozidlech nezbytná protipožární opatření. Vzhledem k tomu, že se nehoda stala na úseku, který spadá na území Středočeského kraje, byly jednotky z Prahy odeslány zpět na své základny a k události byl vyslán velitel čety z Říčan společně s prvním družstvem.

Samotné vyprošťování vozidel bylo o to složitější, že jeden z kamionů přepravoval osobní vozidla. Ta byla různě popadaná z přepravníku a bylo nutné nejprve vyprostit jednotlivá auta; se samotným odtržením kamionů se dalo začít až posléze.

Vyprošťování zajišťovala soukromá firma, které hasiči asistovali při rozřezávání vozidel. Jednotky následně uklidily komunikaci. Krátce po desáté hodině se pak ve směru k dálnici D1 podařilo zprůjezdnit alespoň jeden jízdní pruh.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem