HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pražské náplavky žijí přípravami na sobotní Hasičskou fontánu

Finišují poslední přípravy na Hasičskou fontánu Praha, která proběhne již tuto sobotu 2. června od 22,00 hodin. 

Vltava se díky hasičským stříkačkám doslova vzedme do vzduchu a za doprovodu světel a hudby vytvoří unikátní a dosud nevídaný vizuální zážitek, kdy se před diváky odehraje světelný koncert a vodní balet několika tisíců kubických metrů vody v jednom okamžiku. 

Akce proběhne v sobotu 2. června 2018 od 22,00 hodin na Rašínově a Hořejším nábřeží mezi Jiráskovým a Palackého mostem.

fontána.jpg

Cílem celé akce je oslava sta let české státnosti hasiči České republiky a představení jejich práce netradičním způsobem. Živá vodní fontána bude vytvořena za pomoci všeho, co hasiči ke své práci normálně používají - požární čerpadla, požární hadice, požární proudnice. Jednotlivé kompaktní vodní proudy budou obsluhovat uniformovaní hasiči, kteří již nyní své vystoupení secvičují.

Akci iniciovali dobrovolní hasiči z Libereckého kraje, kde má pořádání podobných menších, hasičských fontán již třicetiletou tradici. Pravidelně také pořádají tuto velkolepou podívanou jako vyvrcholení Hasičských slavností v Litoměřicích. Odtud pak přišel nápad originálně oslavit výročí sta let republiky a největší hasičskou fontánu v historii předvést v Praze na Vltavě. Pro tuto příležitost byl založen spolek Hasičské fontány a osloven Hasičský záchranný sbor ČR jako hlavní partner, který bude zajišťovat technickou podporu.


Oslavte i vy spolu s hasiči a dalšími přáteli významné výročí české státnosti, prožijte slavnostní večer plný akce a odneste si zprávu o tom, že Česká republika je díky svým hasičům v těch nejlepších rukou.

Více informací k organizaci akcehttp://www.hasicskefontany.cz/Praha

Video:

  

Během posledních květnových dnů už bylo na náplavkách rušno. Hasiči ze Záchranného útvaru HZS ČR přivezli dvě obří elektrocentrály, jednu z Hlučína a jednu ze Zbirohu. Byly označeny pozice, ze kterých budou hasiči stříkat vodu a také pozice pro světla. Byla také navezena a rozmístěna technika potřebná k ozvučení a osvětlení. Připraven byl též ponton, pro stříkání zprostřed Vltavy.

V půrběhu pátku přijede na náplavku první dobrovolný sbor, aby zde vyložil vše, co bude k realizaci fontány potřebovat. Další sbory dobrovolných hasičů budu najíždět v průběhu celého dne až do 15 hodin. V 17 hodin bude společné poučení a vydání posledních rozkazů v budově Sokola Královské Vinohrady a ubytovně na Dědině, kde budou hasiči ubytováni. Pak se všichni hasiči navečeří a přesunou na generální zkoušku k Vltavě.

Zdroj:

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

fontána 2

fontána 2 

Detailní náhled

fontána

fontána 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem