HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Právní důvody zpracování osobních údajů

Právní důvody zpracování osobních údajů dle platných právních předpisů u Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje pro účely zveřejnění  

Informace o zpracování osobních údajů o osobách vstupujících do objektů Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje
V souladu s ustanovením § 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, tímto Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje informuje o tom, že provádí zpracování osobních údajů, které mu ukládá zvláštní zákon a také zpracování osobních údajů, kterých je třeba k uplatnění práv a povinností vyplývajících ze zvláštního zákona.
O osobách vstupujících do objektů Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje (s výjimkou příslušníků a občanských zaměstnanců Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje) je dozorčím vedena evidence v Knize návštěv, která obsahuje: příjmení, číslo občanského průkazu, čas příchodu a odchodu a číslo karty přístupového sytému (byla-li poskytnuta). Tyto údaje mohou být uchovávány maximálně po dobu 12 měsíců, poté musí být zlikvidovány dle pokynu krajského ředitele, kterým se upravuje spisový a skartační řád a úschova písemností u Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje provozuje kamerové systémy v těchto objektech:
  • hasičská stanice Zlín, ul. Přílucká 213
  • hasičská stanice Otrokovice, ul. Příčná 1614
  • hasičská stanice Luhačovice, ul. Uherskobrodská 877
  • hasičská stanice Slavičín, ul. Hasičská 893
  • hasičská stanice Valašské Klobouky, ul. Brumovská 710
  • hasičská stanice Uherské Hradiště, ul. Boženy Němcové 834
  • hasičská stanice Uherský Brod, ul. Pod Dvorkem 379
  • hasičská stanice Kroměříž, ul. Nerudova 450
  • hasičská stanice Holešov, ul. Bořenovská 1422
  • hasičská stanice Bystřice pod Hostýnem, ul. Kamenec 849
  • hasičská stanice Morkovice – Slížany, ul. Kolaříkova 559
  • hasičská stanice Vsetín, ul. Havlíčkova 327
  • hasičská stanice Valašské Meziříčí, ul. Železničního vojska 1347
Kamery v těchto objektech jsou zaměřeny především na monitorování venkovních prostor (parkoviště, výjezdová plocha) popř. garáží v objektech. Bližší informace o kamerových systémech podle § 11 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů lze žádat na právním oddělení na Krajském ředitelství Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

vytisknout  e-mailem