HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prášková premiéra kombinovaného hasicího kontejneru kladenských hasičů

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Kladno s technikou cisternová automobilová stříkačka CAS24-Terrno, požární nosič kontejnerů PNK-Scania s kontejnerem kombinovaným hasicím, automobilový žebřík AZ37-Metz a velitelský automobil VEA-Škoda Yeti zasahovala v pátek 16. září před 21. hodinou při požáru kabelů na kabelové lávce v areálu bývalé Poldi Kladno. 

V úvodní fázi byla k události vyslána pouze CAS24-Terrno, po průzkumu na místě události si velitel zásahu vyžádal další speciální techniku. Vzhledem k nemožnosti spolehlivého zajištění beznapěťového stavu a neznámé úrovni napětí v kabelovém vedení rozhodl velitel zásahu o hašení práškem ABC z dostatečné odstupové vzdálenosti. Požár byl likvidován dvěma krátkými pulsy z práškového vedení C52 z koše automobilového žebříku.

Jednalo se o zásahovou premiéru práškové technologie z  kombinovaného hasicího kontejneru, který převzali kladenští hasiči do vybavení v lednu letošního roku (http://www.hzscr.cz/clanek/kladensti-hasici-zaradili-do-vyjezdu-specialni-hasici-kontejner.aspx). Od převzetí se jednalo celkově o 12. výjezd této speciální techniky.

plk. Ing. Tomáš Hradil
ředitel územního odboru Kladno
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem