Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Praha - 12.4.2017 – Hasič roku 2016

Od roku 2009 je ministrem vnitra vyhlašována anketa Hasič roku, která si klade za cíl ocenit nejlepší profesionální hasiče, jejich velitele, náročné zásahy, celé pracovní kolektivy, nově vzniklé projekty a zaměstnance sboru za uplynulý kalendářní rok. 

V roce 2016 mělo v této anketě dvě nominace i Školní a výcvikové zařízení HZS ČR. První nominace byla v kategorii Zásah roku – nominován byl zásah na požár v budově Diecézní charity Brno, kterého se v rámci pravidelné letní odborné stáže společně s kolegy z HZS JmK účastnili lektoři ŠVZ Brno. Jednotky společně zachránily celkem 25 většinou imobilních seniorů. V těžké konkurenci všech přihlášených zásahů jsme bohužel neuspěli.

O to větší je naše radost z umístění v kategorii Projekt roku, kde jsme získali krásné třetí místo za zavedení simulačních technologií do výcviku hasičů s pomocí software XVR. Jedná se o výukový program, na kterém lze ve virtuální realitě provádět simulaci řízení zásahu složek IZS při různých druzích mimořádných událostí (např. požár, dopravní nehoda, zásah na nebezpečnou látku, živelná pohroma) na taktické, operační i strategické úrovni.

Získané ocenění je poděkováním za každodenní obětavé nasazení a profesionálně odváděnou práci všech lektorů ŠVZ HZS ČR na poli vzdělávání příslušníků HZS ČR, zaměstnanců HZS podniků, složek IZS i při realizaci mezinárodních výcviků. Děkujeme!

Záznam ze slavnostního vyhlášení ankety Hasič roku 2016 najdete zde (náš projekt je oceněn v čase 1:00:50).


plk. Ing. Radovan Kočí

Odkazy do noveho okna

20170412_obr. 01

20170412_obr. 01 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem