Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka na křest audioknihy - Hasičské pohádky čte dětem nově Pavel Trávníček

6. 12. 2016 (Nicole Zaoralová) - Hasičským pohádkám, které sepsali sami příslušníci Hasičského záchranného sboru České republiky, nově propůjčil hlas známý herec Pavel Trávníček. Čtrnáct pohádek z hasičského prostředí má nyní také podobu audioknihy.  

HZS_pohadky_CD-rgb-350-350.jpgSlavnostní křest audioknihy Hasičských pohádek proběhne v pátek 9. prosince 2016 od 19 hodin v divadle Metro, Národní 25, Praha 1. Kromě herce Pavla Trávníčka se této události zúčastní i nejvyšší představitelé Hasičského záchranného sboru České republiky a autoři některých pohádek.

První knížka Hasičských pohádek vznikala déle než jeden rok. Hlavní myšlenkou bylo, aby pohádky pro děti napsali sami hasiči. Během pár měsíců se sešlo téměř čtyřicet pohádkových příběhů, ze kterých bylo těžké vybrat ty nejhezčí. Hasiči i hasičky - operátoři linky 112, řídící důstojníci na operačním středisku, výjezdoví hasiči i vyšetřovatelé příčin požárů - ti všichni si našli čas, aby bez nároku na odměnu napsali svou pohádku pro děti. Knihu veselými obrázky doplnil ilustrátor a velký fanoušek hasičů Ladislav Cabicar.

O čerstvě vydanou knihu Hasičských pohádek byl hned od jejího křtu velký zájem ze strany hasičů a široké veřejnosti. I proto se vedení Hasičského záchranného sboru České republiky rozhodlo realizovat také její čtenou podobu – audioknihu.

V poutavém vyprávění tak hlasem Pavla Trávníčka ožívají draci, čerti, skřítci, statečný kohout i kapr záchranář. Společně s vypravěčem mohou děti držet palce kominíku Jankovi, aby stihl včas vymést všechny pekelné komíny, nebo přemýšlet, která kapička vody je ta nejdůležitější. Možná, že i dospělí posluchači na chvilku znejistí, co je pravdy na pohádce o bratřích Síčích - prvních členech prvního hasičského sboru u nás. Díky nové audioknize Hasičských pohádek mohou děti poslouchat své oblíbené příběhy i v autě, večer před spaním nebo ve chvíli, kdy jim rodiče zrovna nemohou číst.

Kniha Hasičských pohádek i audiokniha Hasičských pohádek jsou reklamními předměty Hasičského záchranného sboru České republiky, které mají zvýšit zájem o jeho aktivity a jím spravované problematiky včetně požární prevence nebo ochrany obyvatelstva. Prozatím se neuvažuje o volném prodeji těchto reklamních předmětů. Hasičské pohádky lze získat jako odměnu za účast v nejrůznějších projektech, soutěžích a na akcích pořádaných Hasičským záchranným sborem České republiky.

Poznámka:
Novináři, kteří se chtějí zúčastnit slavnostního křtu audioknihy dne 9. prosince 2016, jsou povinni se akreditovat do 8. prosince 2016 na níže uvedeném kontaktu.

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem