HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka na konferenci v Ostravě o ne/bezpečnosti plynových zařízení

11.9.2018: Přidán podrobnější text... V příloze je přihláška na konferenci 26.9.2018. 

            Pracovníci i šéfové instalačních a servisních firem, zaměřených na plynová zařízení, plynoví revizní a servisní technici, ale také zástupci radnic měst a obcí s byty s plynovým vytápěním a třeba i pedagogové ze základních a středních škol se mohou přihlásit na odbornou konferenci „Nebezpečí plynových zařízení v domácnostech – prevence proti vzniku požárů, výbuchů a otrav“.

            Koná se ve středu 26. září 2018 v porubské aule Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava (VŠB-TU). Začátek v 9:00 hodin. Konference je určena nejen pro odbornou veřejnost, ale pro všechny zájemce o problematiku plynových zařízení.

            Připravila ji Česká asociace hasičských důstojníků (ČAHD) ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem (HZS) Moravskoslezského kraje a HZS Olomouckého kraje, Fakultou bezpečnostního inženýrství (FBI) VŠB-TU a HZS ČR.

            Mezi přednášejícími bude například Michal Hájek, primář Centra hyperbarické medicíny Městské nemocnice Ostrava, zástupci Českého sdružení pro technická zařízení (ČSTZ), Technické inspekce České republiky (TIČR) a Státního úřadu inspekce práce (SUIP).

            Přednášející z řad profesionálních hasičů nabídnou posluchačům vedle varovných statistik i své dlouhodobé aktivity k lepší prevenci v domácnostech, například pomocí hlásičů požárů a detektorů nebezpečných plynů či detailního informačního portálu. Další informace o akci lze zjistit na: www.detektory.cahd.cz

            ČAHD ve spolupráci s HZS MSK, HZS OLK a FBI VŠB-TUO odstartovala v roce 2013 dlouhodobou hasičskou kampaň, varující před stále více hrozícím nebezpečím úniku zemního plynu a dalších plynných látek, například propan-butanu, a také před vznikem oxidu uhelnatého v domácnostech.

            Hasiči od té doby připravili mnoho akcí - vedle konferencí a seminářů pro zájmové skupiny vydali sérii preventivních letáků k dispozici obcím a jiným subjektům k bezplatnému stažení, vylepovali je ve vozidlech hromadné přepravy osob, či na svém webu poskytovali a poskytují podrobné informace o problematice, které doplňují o stanoviska nejrůznějších odborníků.

            ČAHD již také připravila několik konferencí a seminářů o detektorech pro různé zájmové skupiny - majitele a provozovatele bytových domů, domovů důchodců a dalších sociálních zařízení. Hasiči nezapomněli ani na několik internetových vědomostních soutěží o detektorech. Ceny pro vítěze byly jasné – detektory.

            Ve spolupráci s organizátory hasičské kampaně ČAHD již přistoupila krajská města Olomouc a Ostrava a jejich obvody k montáži čidel do svých obecních bytů, stejně jako Moravskoslezský kraj. Další informace o akci jsou níže v příloze, stejně jako přihláška.
 

vytisknout  e-mailem