HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka

(24.8.2015) Slavnostní předání výstupů projektu Technika, technologie a prostředky Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje pro efektivní zásah 

Dne 31. srpna 2015 se uskuteční slavnostní předání techniky, technologií a prostředků pořízených v rámci projektu Technika, technologie a prostředky Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje pro efektivní zásah.
 
Slavnostní předání bude zahájeno v 10:00 hodin v areálu centrální stanice Zlín na ulici Přílucká 213.
 
Na místě budou přistaveny vybrané druhy pořízené techniky.
 
Projekt byl realizován v letech 2013 – 2015 se spolufinancováním ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu. Hlavním cílem projektu bylo zvýšení kvality řešení mimořádných událostí (efektivní zásah) a zlepšení podmínek na místě zásahu působením Hasičského záchranného sboru České republiky, jehož posláním je záchrana životů osob, zvířat, majetku a ochrana životního prostředí, jako segmentu systému ochrany obyvatelstva. Uvedeného cíle bylo dosaženo pořízením takové moderní, techniky, technologií a věcných prostředků pro Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, které umožní zvýšení efektivity, akceschopnosti a mobility při zásahové činnosti a zlepší podmínky na místě zásahu.
 
Projektem byly pořízeny následující výstupy:
Velitelský automobil, kontejner tankovací, užitkový automobil, tlakové lahve k IDP, kompozitové, zkušební a měřící zařízení, zásahový radiometr, mobilní infračervený spektrometr, kontejner protiplynový, termokamera pro hasiče, těžká vyprošťovací sada na dopravní nehody.
 
Více o projektu:
http://www.hzscr.cz/clanek/informacni-servis-projekty-projekty-operace-technika-technologie-a-prostredky-hzs-cr-pro-efektivni-zasah.aspx
http://www.hzscr.cz/clanek/technika-technologie-a-prostredky-hzs-zlinskeho-kraje-pro-efektivni-zasah-130600.aspx
Více o Integrovaném operačním programu:
www.strukturalni-fondy.cz/iop
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
 
 
logo_nove.png

 

vytisknout  e-mailem