HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požární sportovci zahájili letošní sezónu

Již 7. května absolvovali reprezentanti HZS Jihočeského kraje v disciplínách požárního sportu svůj první letošní závod. Zúčastnili se soutěže ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže - „ Karlovarské věže“. Na karlovarskou soutěž pak v tomto týdnu navázali dalšími závody, a to prvním kolem 23. ročníku Velké ceny České republiky v požárním útoku v Dnebohu a další soutěží ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže, tentokrát v Ústí nad Orlicí. 

Úspěšným závodem byl útok dne 14. května v Dnebohu, kde se jihočeský výběr dlouho držel s časem 22,24 s na druhém místě. Nakonec si Jihočeši odvezli nepopulární bramborovou medaili, když se před ně dostali posledními pokusy ještě Moravskoslezký kraj (21,10 s) a Olomoucký kraj (21,96 s). Vítězem prvního kola Velké ceny v Dnebohu byl výběr HZS Zlínského kraje s časem 21,06 s.

Video ze soutěžního pokusu Jihočechů naleznete zde a nebo pod článkem.

Z Dneboha se jihočeská reprezentace přesunula do Ústí nad Orlicí. Zde se konala soutěž ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže. Nejlepší z Jihočechů byl strakonický Ivan Pěnča. Jeho čas 15,46 s znamenal v celkovém hodnocení skvělé 5. místo. Dalším úspěsným byl Radim Švehla, který dosáhnul času 15:97 s a skončil na 14. místě. Závod vyhrál středočeský Vladimír Filip s časem 14,27 s.

Závodů se účastní reprezentace HZS Jihočeského kraje, která se složená především z hasičů územního odboru Jindřichův Hradec. Jindřichohradecké sportovce pak doplňují závodníci z územních odborů Strakonice a Písek, svoji výkonnost si pak na závodech ověřoval také výběr sportovců územního odboru České Budějovice.

Odkazy do noveho okna

Výstup na věž, Ústí nad Orlicí - 15. 5. 2019 (3)

Výstup na věž, Ústí nad Orlicí - 15. 5. ... 

Detailní náhled

Výstup na věž, Ústí nad Orlicí - 15. 5. 2019 (2)

Výstup na věž, Ústí nad Orlicí - 15. 5. ... 

Detailní náhled

Výstup na věž, Ústí nad Orlicí - 15. 5. 2019 (1)

Výstup na věž, Ústí nad Orlicí - 15. 5. ... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem