HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár způsobil škodu za padesát tisíc korun.

(29.8.2015) V poledních hodinách zasahovali hasiči na místě požáru hospodářského objektu v Uherském Hradišti – Mařaticích. 

Při provádění izolačních prací s plynovým hořákem došlo dnes před polednem ke vzniku požáru sena uloženého v podkrovní části hospodářské stavby sloužící jako kurník. Zděný a podsklepený objekt se nacházel na pozemku rodinného domku na ulici Sadová v městské části Uherské Hradiště – Mařatice.
 
O vzniku požáru byli hasiči informováni občany v 11:38 hodin. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště s dvěma zásahovými vozidly. Jako posila zamířila na místo i jednotka dobrovolných hasičů z Kunovic s další cisternou.
 
Hasičům vybaveným dýchací technikou se podařilo plameny v podkrovní části objektu lokalizovat do dvou minut. Po vyskladnění zbytků materiálu a dohašení lokálních ložisek hoření byl požár zcela zlikvidován.
 
Podle majitelů způsobil požár škodu ve výši asi 50.000,- Kč. Uchráněn byl majetek v hodnotě asi 150.000,- Kč. Při události nedošlo k žádnému zranění osob.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem